Min vecka i Malmö med mat och prat…

6
Jag åkte ner till Malmö för att laga lite mat på EkoReko-scenen på Malmöfestivalen. Det var 10 år sen sist jag var på festivalen och jag blev en ung rosenknopp på nytt. Älskar stämningen på festivalen (speciellt om man låter några år passera). Billig mat, högljudda personer som föredrar att skrika framför prata, gratiskonserter, allehanda events och allt därtill. Här är jag första gången på scenen. Jäklar vad det gick undan. Jag försökte prata konstant samtidigt som jag racerhackade grönsaker och även lyckades hacka med toppen av mitt finger i ceasarsalladen.

Recept kommer snart!

9
Efter det gick jag och sambon och käkade på favvostället Vegegården som är en helt vegansk thaibuffé. Jag fokuserade på currygrytor och friterad, precis som vanligt. Ääälskar friterad sötpotatis och vårrullar, även om de har både friterade veganräkor och sojakött.

11
Det var i övrigt halvtaskigt utbud av vegomat på Malmöfestivalen, det ska jag se till att det blir ändring på till nästa år! Älskar burgare och käkade både de hos Kao’s och den på Anammas. Båda goda på sitt sätt och vilka hjältar som bryter köttmarknaden som festivalen lätt kan bli.

10
Till efterrätt blev det churros som smakar lite som kompakta friterade munkar med kanel och socker på. Blev godare efter hand, men inget jag är frälst i. Fan, var uselt med sötsaker överlag vilket såklart är nästintill straffbart för en gottegris som jag.

7
I övrigt jobbade jag mest med nästa nummer av VEGO och käkade. Vi gick till Möllans falafel på Bergsgatan och möttes av den här vackra skylten. Kolla utbudet av veganmat och PRISERNA! AAaaah, vill flytta tillbaka bara därför att man kan komma undan så billigt med mat. Och det var dessutom brutalt gott. Åt en chichi-rulle som nästan var orättvist god.
1
Andra gången på scen var med två grymma tjejer från fotbollslaget FC Rosengård. Det kändes mycket bättre den här gången när jag hade andra att prata och skoja med.

4
Det blev vuxendagis för hela slanten med små fotbollscupcakes. Kolacupcakes med kokosfrosting från nummer två av VEGO, recept kommer även det snart. Bollarna gjorde jag av sugarpaste och sen var det bara att färga kokosflingor gröna och limma fast små ögon på ett gäng nötter. Folk slogs om de stackars cupcakesen.

8
Blev chockad varje gång över hur många som faktiskt dök upp för att kolla. Jättekul!

3
Sen var jag såklart tvungen att åka förbi området där jag växte upp – Kirseberg! Och här är kiosken där jag åt min första falafel, men då var det ett Falafel nr.1-ställe. Men men, allt förändras. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *