Semisemester i Värmland

värmland2

Puh…efter att ha lämnat in tidningen flydde jag till sambons familjs sommarstuga för att inte göra ett skit. Den ligger utan för Forshaga i Värmland och har varken el eller vatten. Och ja, de första gångerna fick jag panikartad lappsjuka, men nu, efter fem år, har jag lärt mig att slappna av. Här ser ni utsikten jag har vilat ögonen på.

värmland6

Well…det var mer såhär det såg ut. Från och med nu kan jag inte ligga i något annat än i hängmatta. Den är så stor att när solen sken kunde jag vika sidorna över mig så att jag låg som i en liten puppa.

värmland10

 

Jag brukar vara väldigt ambitiös när det gäller maten i sommarstugan, speciellt eftersom det enda som finns är två gasplattor och en grill. Så ja, till höger ser ni grillade korvar (Astrid & Apornas Mild Chorizo) och panzanella. Panzanella är inget egentligt recept utan bara zucchini, gurka, tomat, rödlök, paprika och rivet dagsgammalt bröd. Blanda ner lite krossade tomater, oregano, rödvinsvinäger, salt och peppar.

Till höger ser ni en färdigköpt bönburgare med grönsaker och chipotlemajo.

 

 

värmland4

Jag badade även. 22 grader i vattnet! Det du! Jag badade dels för att eh…bli ren, men även för att simma. Tog på min våtdräkt och simmade över sjön och tillbaka.

värmland7

För att ni verkligen ska förstå hur en lat matskribent lever på semestern så ser ni här den lataste desserten någonsin. Jag köpte Ekströms chokladpudding (pulver) och vispade ihop med sojamjölk och serverade med krossade digestivekex och toppade med jordgubbar. Barndomsminnen så att jag blev tårögd.

 

värmland5

Och så här såg det ut på kvällarna när myggorna attackerade. Som en skänk från ovan…nätet, inte myggorna.

värmland3

Jonas mamma odlar sallad utanför stugan som är sååå fräsch och krispig.

värmland1

Och det är bara här som jag plockar kantareller. Jag gillar inte att jobba allt för mycket för maten, men om det finns en sjö av kantareller runt husknuten så kan jag väl böja lite på benen. Ska bara komma på vad jag ska laga. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *