Min 100% hemgjorda frukost

frukost

En av de vanligaste frågorna jag får är vad jag äter till frukost. Mitt tråkiga svar är att jag äter det jag alltid har gjort…havregrynsgröt. Enda skillnaden är att komjölken är utbytt mot mandelmjölk. Ibland äter jag müsli och sojayoghurt, men i övrigt är jag ganska tråkig. Ja, förutom på helgerna där jag kan slå till med våfflor eller fattiga riddare. Hey, man måste ju skämma bort sig lite då och då om sambon inte gör det.

Men den senaste tiden har jag blivit liiite mer ambitiös, även om det inte har inneburit extraarbete. Dels gör jag min egen mandelmjölk vilket är supersimpelt och så dricker jag hemmagjord kombucha. Kombuchan som är ett jäst te är den hetaste dryckestrenden just nu och är tydligen super för hälsan. Och gott. Recept kommer i nästa nummer av VEGO.

Mandelmjölk är löjligt enkelt och fördelen med att göra egen är att du kan smaksätta hur du vill och söta hur du vill. Och ännu bättre, du kan göra hur stor mängd du vill så att du slipper hetsdricka mandelmjölk innan den blir gammal. Principen är iaf. enkel, du blötlägger mandlar och mixar sedan med vatten. Vissa silar bort mandelbitarna, det gör inte jag. Det är ju mandel! Och nyttigt!

Mandelmjölk, 1 liter

2½ dl sötmandlar (blötlagda i vatten i minst 8 timmar)
1 liter vatten

Häll av vattnet från de blötlagda mandlarna och mixa sedan mandlarna med 1 liter vatten. Sila eventuellt bort mandelbitarna. Häll upp på en flaska och förvara i upp till en vecka i kylskåpet.

Börja

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *