Weekend i Växjö :)

växjö1

Jag spenderade förra helgen hos min storasyster i Växjö, så här kommer några iphonebilder från helgen. Jag möttes av min syster och hennes kanin Elsa som var sååå söt. Har aldrig varit med om en så toksocial kanin. Och mjuk som bästa gosedjuret. Min syster Hanna hade även köpt en gigantisk, nej jag menar GIGANTIS, vegansk chokladboll som jag genast kastade mig över.

glas

Jag hade hyrt en bil så att vi kunde köra runt och första stoppet blev Kosta och outleten där. Mycket är inte SÅ billigt som man kan tro, men det finns guldkorn. Jag brukar ha många middagar hemma, men har alltid haft så fula glas. Är vi jättemånga så funkar våra repiga vinglas från IKEA, men jag ville ha något fint till mindre middagar. Så jag köpte några helt fantastiskt fina champagneskålar designade av Karl Lagerfeld samt några brutalt vackra vinglas från Orrefors. Alla andrahandssortering, men jag ser ändå ingen skillnad.

vitalmat

Vi åkte runt på några loppisar men jag hittade inget speciellt. Har egentligen inte tålamod att gå och rota runt bland gamla grejer. MEN jag hittade den här fantastiska kokboken. ”Vital mat” av Lille Johansson som är en helt veganskt kokbok från 1975. Hur fantastiskt? 🙂

växjö6

Vi åt på lite olika ställen i Växjö, varav en favorit kommer i nästa nummer av tidningen VEGO. Men första fikan var på Condeco. Condeco finns lite överallt i landet och är inte vego på något sätt, men de har veganalternativ och det är alltid kul. Jag är bara sååå trött på att alla veganmackor är fyllda med hummus. Jag är även splittrad till deras veganska muffins. Den var supergod, verkligen jättebra. Men alla veganska muffins stod inpackade i plastpåsar som om de var smittsamma. Om man har ett bra veganskt muffinsrecept, varför inte göra alla muffins veganska och sälja som om inget vore mer naturligt!? 🙂

växjö9

Mysigaste rundturen slutade i Råshult på Linnégården. Här bodde Carl von Linné när det begav sig och området är så vackert att man blir knäsvag. Från betongen i Stockholm, till 1700-talsängar. Herregud. Och tänk så vackert om alla hustak i Sthlm också hade högt gräs växande på sig.

 

växjö10

De hade även en örtagård med allt och lite till och jag som precis har ställt mig i koloniköer blev sååå avundsjuk. En dag så jäklar.

linné

De hade även ett jättegulligt café med en vegetarisk buffé. Det mesta var veganskt och det bara kändes så rätt på ett ställe som Linnégården. Supergott dessutom, speciellt med den lokala äppelmusten till. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *