Jag började hela min barnsligt roliga och helt knasiga karriär med bakverk. Och även fast jag nu bakar helt veganskt så får jag ännu fler bakjobb än någonsin, vilket är superkul. Nu senast gjorde jag ett kalasroligt jobb för jordgubbsvinet Strawberry Blush. Perfekt att använda i drinkar och bakverk för dig som är intresserad. Jag gjorde bland annat de här skamligt snygga rostarteletterna. Mandeltarteletter som fylls med en mandelkräm och toppas med äppelskivor.
Rostarteletter
12 st
2 fasta röda äpplen
Mandelmördeg
1½ dl vetemjöl
1½ dl mandelmjöl
1 dl strösocker
100 g mjölkfritt smör
1 msk vatten
Sockerlag
1 dl strösocker
2 dl Strawberry blush
2 dl vatten
några droppar röd karamellfärg
Mandelkräm
1½ dl strösocker
¾ dl vetemjöl
1 msk maizena
3 dl vispgrädde, soja- eller havregrädde
50 g mjölkfritt smör
2 tsk vaniljsocker
1½ dl mandelmjöl
Mördeg. Nyp ihop vetemjöl, mandelmjöl, strösocker och smör i en bunke. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen tunt och tryck ner den i en muffinsplåt eller andra små formar. Skär bort överflödig deg och grädda dem sedan i 200 grader i 12 minuter. Ta ut och låt svalna.
Sockerlag. Koka upp strösocker, Strawberry blush, vatten och några droppar röd karamellfärg i en kastrull. Kärna ur äpplena och skiva tunt. Låt sjuda i sockerlagen tills de har mjuknat. Var försiktig så att de inte kokar sönder, de ska fortfarande hålla formen.
Häll av sockerlagen och skölj försiktigt äppelskivorna under kallt vatten.
Mandelkräm.Blanda strösocker, vetemjöl och maizena i en kastrull. Visa ner mjölken, lite i taget. Låt allt koka upp och sjud försiktigt tills krämen tjocknar. Rör runt hela tiden så att den inte bränns. Ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt smöret. När smöret har smält rör du ner vaniljsocker och mandelmjöl. Häll över i en skål, plasta in och låt svalna i kylskåpet.
Klicka ner lite mandelkräm i varje degform. Skär äppelskivorna på hälften och rulla de sedan runt varandra. Stoppa ner i mitten av formarna och fortsätt att vira runt ytterligare äppelskivor så att det bildas en ros. Servera.
Jag tog även den här fina bilden på vinet. Jag gillar btw. att blanda hälften Strawberry Blush och hälften mousserat vin. Supergott! 🙂
Wow! Så snygga… och gott låter det också. Måste testas! 🙂
Hej! Första gången jag tittar in här men som vegetarian sedan födsel blir jag alltid glad när någon anstränger sig för att sprida det gröna och sköna 😉
Skrev precis ett nytt inlägg med detta tema så har du 5 minuter över så titta gärna på inlägget: http://johandelar.blogspot.se/2014/03/trend-utveckling-och-forandring.html
Hej! Första gången jag tittar in här men som vegetarian sedan födsel blir jag alltid glad när någon anstränger sig för att sprida det gröna och sköna 😉
Skrev precis ett nytt inlägg med detta tema så har du 5 minuter över så titta gärna på inlägget: http://johandelar.blogspot.se/2014/03/trend-utveckling-och-forandring.html
Vilka brutalt snygga bilder och läckra recept du levererar. Bland det bästa jag sett.
Vilka brutalt snygga bilder och läckra recept du levererar. Bland det bästa jag sett.
Hej!
Så kul att ha hittat din blogg, så himlande inspirerande. Längtat efter härliga otråkiga veganrecept.
Undrar om man kan utesluta alkoholen i dina recept? I mangomoussen och rostartletterna framförallt.
I rödvin och hallonsorben försvinner alkoholen när man kokar vinet?
Hälsningar, Anna
Hej!
Så kul att ha hittat din blogg, så himlande inspirerande. Längtat efter härliga otråkiga veganrecept.
Undrar om man kan utesluta alkoholen i dina recept? I mangomoussen och rostartletterna framförallt.
I rödvin och hallonsorben försvinner alkoholen när man kokar vinet?
Hälsningar, Anna