Här kommer sista julreceptet som jag delade med mig av i senaste numret av Djurens rätt. Julpaté! Paté är vanligtvis en riktig köttbomb, därför är det kul att lura släkten med den här våldsamt goda köttfria patén. Passar perfekt till rödbetssallad. 🙂
Psst…den går att servera både varm, ljummen och kall.
Julpaté
100 g rökt tofu
100 g fast tofu
400 g sojafärs
1 dl sojagrädde
1 gul lök, finhackad
1 msk skånsk senap
½ dl ströbröd
½ dl vetemjöl
1 msk kapris finhackad
1½ tsk timjan
1½ tsk mejram
1½ tsk salt
svartpeppar
Till servering
cornichons
syltlök
Mixa den rökta och fasta tofun i en matberedare eller smula sönder fint med fingrarna. Blanda sedan samtliga ingredienser till patén i en bunke. Enklast är att använda händerna.
Pressa ner allt i en brödform och jämna till. Baka patén i 175 grader i 40-50 minuter. Serveras ljummen eller kall tillsammans med cornichons och syltlök.
Kommer det gå att beställa prenumeration på Vego före jul. Tänkte ge bort en sån i julklapp nämligen! 🙂
Kommer det gå att beställa prenumeration på Vego före jul. Tänkte ge bort en sån i julklapp nämligen! 🙂
Men åååh vad glad jag är att jag hittat denna blogg!!! 🙂 Nu jäklar ska det lagas mat!!
Men åååh vad glad jag är att jag hittat denna blogg!!! 🙂 Nu jäklar ska det lagas mat!!
Hejsan!
Jag undrar om man inte hittar rökt tofu där man bor, vad är det bästa man ersätta det med?
Ps, är en trogen läsare som har testat en hel del recept och det har smakat väldigt gott i munnen min och självklart så älskar jag bloggen också! ;D
Johanna, du kan testa att marinera vanlig tofu. Pressa först tofun ( http://gastronomibloggen.wordpress.com/2010/11/03/att-pressa-tofu/ ), pensla/doppa sen med någon god marinad och låt stå i kylen ett tag. Jag har inte provat men att hälla lite liquid smoke i marinaden kan nog få det att smaka likt rökt tofu.
Tack så mycket för tipset, det blev jätte bra och gott! 🙂 ^^
Hejsan!
Jag undrar om man inte hittar rökt tofu där man bor, vad är det bästa man ersätta det med?
Ps, är en trogen läsare som har testat en hel del recept och det har smakat väldigt gott i munnen min och självklart så älskar jag bloggen också! ;D
Johanna, du kan testa att marinera vanlig tofu. Pressa först tofun ( http://gastronomibloggen.wordpress.com/2010/11/03/att-pressa-tofu/ ), pensla/doppa sen med någon god marinad och låt stå i kylen ett tag. Jag har inte provat men att hälla lite liquid smoke i marinaden kan nog få det att smaka likt rökt tofu.
Tack så mycket för tipset, det blev jätte bra och gott! 🙂 ^^
Tack för ett superbra recept! Den blev jättegod och kommer serveras på mitt julbord!
Tack för ett superbra recept! Den blev jättegod och kommer serveras på mitt julbord!
Har min paté i ugnen nu! Är väldigt nyfiken på resultatet … Men smeten provsmakades såklart och det var gott. Fast jag använde 200 g rökt tofu istället för 100 g vardera.
Har min paté i ugnen nu! Är väldigt nyfiken på resultatet … Men smeten provsmakades såklart och det var gott. Fast jag använde 200 g rökt tofu istället för 100 g vardera.
Den blev en favorit på julbordet! Gott med cornichons och cumberlandsås. Hjärtligt tack!
Den blev en favorit på julbordet! Gott med cornichons och cumberlandsås. Hjärtligt tack!
Den här patén är fabulös! Tusen tack för receptet! Körde den både till julbordet och nyårsfesten. Men jag körde på naturell tofu och tillsatte några droppar rökarom istället.
Den här patén är fabulös! Tusen tack för receptet! Körde den både till julbordet och nyårsfesten. Men jag körde på naturell tofu och tillsatte några droppar rökarom istället.
Helt fantastiskt god paté.
Helt fantastiskt god paté.