Pumpasoppa med curry och kokosmjölk!

pumpasoppa

 

Tisdag. Andra dagen som jag levererar recept till Vegetarian for a Year. Förstår bara inte hur jag har kunnat vänta såhär länge med att lägga upp ett recept på pumpasoppa! Jag älskar butternutpumpa men drar mig ibland för att börja karva i den. Det tar ju lite tid (eh…10 min!) att skära bort skalet, men sen sköter soppan sig själv. Och så är det billigt och det är ju alltid trevligt.

 

Pumpasoppa med curry och kokosmjölk, 4 portioner

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk färsk ingefära, riven
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk curry
1 butternutpumpa, 1-1½ kg
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar

 

Skala pumpan och kärna ur den. Enklast tycker jag är att skära den i klyftor och sedan skrapa ur kärnorna. Efter det delar jag den i mindre bitar och skär till sist bort skalet. Men du hittar säkert din teknik! Fräs gul lök och vitlök i lite olivolja tills den är genomskinlig och mjuk. Tillsätt ingefära, chili, curry och pumpabitar och låt svettas i några minuter.
Häll på kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Låt koka i 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät och servera eventuellt med lite finhackad färsk chili.

8 reaktioner på ”Pumpasoppa med curry och kokosmjölk!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *