Sveriges första 100% vegetariska mattidning är här – Matmagasinet VEGO!!!

Mattias1

 

Förlåt om jag inte har uppdaterat bloggen på några dagar, har haft fullt upp med att sparka igång Sveriges första helt 100% vegetariska, helt växtbaserade mattidning – Matmagasinet VEGO. Den kommer vara full av fantastiskt god och inspirerande mat, skojiga intervjuer med kändisar, profiler, vanligt folk, inspiratörer, entreprenörer, intressanta reportage, restaurangbesök, tips och råd och allt däremellan. Helt enkelt världens bästa tidning. Till min hjälp har jag min fantastiska vän Sofia Dahlén.

 

Första numret av Matmagasinet VEGO kommer att släppas i mitten av januari och jag kommer självklart att ge er info så fort jag vet mer. 🙂

 

Och så fort hemsidan är klar kommer ni att kunna köpa lösnummer och prenumerationer. 🙂

25 reaktioner på ”Sveriges första 100% vegetariska mattidning är här – Matmagasinet VEGO!!!”

  1. Hm.. Jag är glad över en helvegetarisk tidning, men jag kan inte riktigt förstå varför du i denna blogg och genom denna nya tidning förespråkar ett helvegetariskt leverne när du i din andra blogg bakar med mjölk och ägg. Varför tycker du att folk ska äta veganskt? Varför är det så viktigt i en blogg, men inte i en annan? För mig känns det sjukt dubbelmoraliskt. Du har ju massa bra argument till varför man inte ska äta kött eller annat som kommer från djur. Bland annat har du ju skrivit om hälso- och miljöaspekten. Och sen är det ju självklart den etiska aspekten. Inga liv ska behöva tas för att människan ska få sig ett mål mat. Vet du vad ägg- och mjölkindustrin gör för miljön? Vet du att mjölkindustrin inte ens går att skilja från köttindustrin. Bakom varje litet glas mjölk döljer sig en mördad kalv (typ). För att du ska kunna få dig ett glas mjölk, blir den som är berättigad till det utan. Vet du hur värphönsen har det i sina burar? Att det står ”frigående” på paketet betyder oftast att hönsen delar en enda stor bur.. Inte att de har så mkt mer rörelsefrihet. Vet du hur många pojkkycklingar som mals levande för att de inte är till nytta för industrin, för att de inte ger ägg? Jag vill verkligen inte komma med ett påhopp här, för jag gillar dina recept och att du försöker få folk att äter mer vegetariskt.. Men jag tycker att det är så falskt att då samtidigt ha en blogg och ge ut en bakbok med ägg och mjölk som ingredienser. Genom din bakbok får du ju fler folk att köpa ägg och mjölk.. Alltså att inte leva helt vegetariskt. Jag är väldigt nyfiken på hur du tänker i den frågan. Jag vill ha en helveggo tidning!! Men inte från någon som inte är helveggo själv:( speciellt inte från en som, i en blogg, uppmanar alla att äta helveggo, men i en annan uppmanar till det motsatta. Det känns inte rätt. 

  2. Hm.. Jag är glad över en helvegetarisk tidning, men jag kan inte riktigt förstå varför du i denna blogg och genom denna nya tidning förespråkar ett helvegetariskt leverne när du i din andra blogg bakar med mjölk och ägg. Varför tycker du att folk ska äta veganskt? Varför är det så viktigt i en blogg, men inte i en annan? För mig känns det sjukt dubbelmoraliskt. Du har ju massa bra argument till varför man inte ska äta kött eller annat som kommer från djur. Bland annat har du ju skrivit om hälso- och miljöaspekten. Och sen är det ju självklart den etiska aspekten. Inga liv ska behöva tas för att människan ska få sig ett mål mat. Vet du vad ägg- och mjölkindustrin gör för miljön? Vet du att mjölkindustrin inte ens går att skilja från köttindustrin. Bakom varje litet glas mjölk döljer sig en mördad kalv (typ). För att du ska kunna få dig ett glas mjölk, blir den som är berättigad till det utan. Vet du hur värphönsen har det i sina burar? Att det står ”frigående” på paketet betyder oftast att hönsen delar en enda stor bur.. Inte att de har så mkt mer rörelsefrihet. Vet du hur många pojkkycklingar som mals levande för att de inte är till nytta för industrin, för att de inte ger ägg? Jag vill verkligen inte komma med ett påhopp här, för jag gillar dina recept och att du försöker få folk att äter mer vegetariskt.. Men jag tycker att det är så falskt att då samtidigt ha en blogg och ge ut en bakbok med ägg och mjölk som ingredienser. Genom din bakbok får du ju fler folk att köpa ägg och mjölk.. Alltså att inte leva helt vegetariskt. Jag är väldigt nyfiken på hur du tänker i den frågan. Jag vill ha en helveggo tidning!! Men inte från någon som inte är helveggo själv:( speciellt inte från en som, i en blogg, uppmanar alla att äta helveggo, men i en annan uppmanar till det motsatta. Det känns inte rätt. 

  3. Låter jättekul!! Ser verkligen fram emot detta. Kan iofs hålla med Tea här ovanför. Hoppas november och december går fort!

  4. Låter jättekul!! Ser verkligen fram emot detta. Kan iofs hålla med Tea här ovanför. Hoppas november och december går fort!

  5. Å så härligt! Jag har saknat en vegomat- tidning sedan de la ner gott&grönt i slutet av 1990-talet. Kommer den att finnas i vanliga butiker eller hur får man tag på den? Lycka till och jag längtar tills den kommer ut!

  6. Å så härligt! Jag har saknat en vegomat- tidning sedan de la ner gott&grönt i slutet av 1990-talet. Kommer den att finnas i vanliga butiker eller hur får man tag på den? Lycka till och jag längtar tills den kommer ut!

  7. Åh ja vad kul!! Vill väldigt gärna ge en prenumeration till min syster som fyller 16e december. Hur gör jag då? 🙂

  8. Åh ja vad kul!! Vill väldigt gärna ge en prenumeration till min syster som fyller 16e december. Hur gör jag då? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *