Potatisgratäng!!! :D

potatisgratang

 

Vem älskar inte potatisgratäng!? Hallååå!? Min sambo är besatt och ändå tog det mig över 1,5 år för mig att göra en vegansk version åt honom. Maktspel på hög nivå. Men nu är den här, allt för att inspirera folk att käka mer växtbaserat. #plantpowertwist

 

Jag använder alltid Alpros sojagrädde. I gratängen ovan använde jag deras alternativ till matlagningsgrädde, men jag älskar även att göra gratängen med Alpro Airy & Creamy. Tricket för att få en riktigt krämig gratäng är att koka allt i en kastrull först och sedan hälla över i en gratängform och gratinera. Lyckat resultat varje gång! 🙂

 

 

Potatisgratäng, 4 portioner

2 msk mjölkfritt margarin
1 kg mjölig potatis
1 purjolök
3 dl Alpro sojabaserad matlagningsgrädde
3 dl Alpro osötad sojadryck
1 tsk salt
svartpeppar
Skiva purjolöken fint och fräs den i det mjölkfria margarinet i en stor kastrull. Den ska bli mjuk och lätt genomskinlig. Skala under tiden potatisen och skiva den tunt. Skölj den inte! Häll ner potatisskivorna i kastrullen tillsammans med Alpro sojabaserad matlagningsgrädde, Alpro osötad sojadryck, salt och svartpeppar. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills blandningen har blivit riktig krämig. Häll potatisröran i en gratängform och gratinera i 200 grader i ca 50 minuter.

12 reaktioner på ”Potatisgratäng!!! :D”

    1. Nope. Men det har jag aldrig använt. Gör alltid min gratäng enligt Tina Nordström, och hon kör inte med ost…haha. 🙂

    1. Nope. Men det har jag aldrig använt. Gör alltid min gratäng enligt Tina Nordström, och hon kör inte med ost…haha. 🙂

  1. Bra grundrecept! Blev krämigt och fick en fin yta på den också.

    Jag ska nog ha i lite vitlök nästan gång bara.

  2. Bra grundrecept! Blev krämigt och fick en fin yta på den också.

    Jag ska nog ha i lite vitlök nästan gång bara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *