Korv stroganoff #plantpowertwist

stroganoff2

 

Lite mer vardagsvego! Den här gången en superenkel växtbaserad korv stroganoff. Sojakrovar finns lite överallt, ICA har till och med sina egna. 🙂

 

Alpro Mild & Creamy är Alpros naturella sojayoghurt i tetra och det går lika bra med yoghurten på burk.

 

Korv stroganoff, 4 portioner

 

2 msk matolja
1 gul lök
400 g sojakorv
400 g krossade tomater
1½ dl Alpro Mild & creamy
1½ dl Alpro sojabaserad matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
svartpeppar

 

Finhacka den gula löken och skiva sojakorvarna. Bryn lök och korv i matoljan i några minuter tills allt har fått fin färg. Tillsätt krossade tomater, Alpro Mild & creamy, Alpro sojabaserad matlagningsgrädde, tomatpuré, salt och svartpeppar. Rör om och låt stroganoffen puttra på i 5 minuter. Servera med ris.

16 reaktioner på ”Korv stroganoff #plantpowertwist”

 1. Det här ska jag laga ikväll! Om man får önska så skulle jag vilja ha nåt recept på god gryta med tofu. Gärna ett utan asiatiska influenser för det har typ alla recept på tofugryta om man googlar.

 2. Det här ska jag laga ikväll! Om man får önska så skulle jag vilja ha nåt recept på god gryta med tofu. Gärna ett utan asiatiska influenser för det har typ alla recept på tofugryta om man googlar.

 3. Jag rekommenderar en skvätt Liquid Smoke i, då blir det ännu godare! Jag har alltid det när jag gör korvstroganoff 🙂

 4. Jag rekommenderar en skvätt Liquid Smoke i, då blir det ännu godare! Jag har alltid det när jag gör korvstroganoff 🙂

 5. Hej! En fråga som inte har med det här receptet att göra men behöver lite hjälp. Tänkte göra en prinsesstårta (vegansk) i helgen och då ska man ju ha mycket grädde. Jag tycker att alpros grädde blir så rinnig och att det inte funkar men din prinsesstårta som var vegansk ser ju helt fantastisk ut! Några tips ang detta? 🙂

  1. Jag är ju ingen expert men brukar gå bra om man tar hälften alpro och hälften åt den från Carlshams mejerier. Vispa och ställa i kylen, vispa igen.

  2. Hej!
   Va!? Jag älskar Alpros just därför att den blir så fast. Hmmm…vispar du den tillräckligt länge? För det är nämligen den jag kör på och jag vet inte något egentligt alternativ. ;/

 6. Hej! En fråga som inte har med det här receptet att göra men behöver lite hjälp. Tänkte göra en prinsesstårta (vegansk) i helgen och då ska man ju ha mycket grädde. Jag tycker att alpros grädde blir så rinnig och att det inte funkar men din prinsesstårta som var vegansk ser ju helt fantastisk ut! Några tips ang detta? 🙂

  1. Jag är ju ingen expert men brukar gå bra om man tar hälften alpro och hälften åt den från Carlshams mejerier. Vispa och ställa i kylen, vispa igen.

  2. Hej!
   Va!? Jag älskar Alpros just därför att den blir så fast. Hmmm…vispar du den tillräckligt länge? För det är nämligen den jag kör på och jag vet inte något egentligt alternativ. ;/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *