Alpro uppmanar nu alla att laga sin vanliga vardagsmat, men göra den helt växtbaserad. Och jag kan inte vara lyckligare! Skitbra initiativ ju! Jag fick även äran att ta fram några vardagsrecept till Alpro och den här är min vardagslyxiga tortillapaj. Tortillapaj är faktiskt ett av mina guilty pleasures. Superenkel att slänga ihop och ser förbaskat inbjudande ut. Inte sant?
Självklart tycker jag att du ska laga lite härlig växtbaserad mat och hashtagga #plantpowertwist så att fler kan bli inspirerade. 🙂
Tortillapaj, 4 portioner
2 msk matolja + extra till formen
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten burk majs
500 g sojafärs
1½ dl Alpro Mild & creamy
1 dl vatten
1 påse taco kryddmix
1 påse babyspenat
1 förpackning cocktailtomater
4 stora tortillabröd
Finhacka den gula löken och paprikan. Stek lök, paprika, majs och sojafärs i matoljan. När allt har fått fin färg tillsätter du Alpro Mild & Creamy, vatten och taco kryddmix. Låt puttra på i några minuter och rör sedan ner babyspenaten. Pensla en springform, 28 cm i diameter, med matolja. Börja med ett tortillabröd i botten av formen och varva sedan med färsröra och resterande tortillabröd. Täck det översta tortillabrödet med den sista färsröran och toppa med skivade cocktailtomater. Gratinera tortillapajen i 200 grader i 20 minuter. Servera med Alpro Mild & Creamy.
Det där ser ju bara såå gott ut, och enkelt, me like!
Det där ser ju bara såå gott ut, och enkelt, me like!
Vad använder du för torillabröd? För jag vet ingen sort som är veganska.
SantaMarias! Vegan! 🙂
Vad använder du för torillabröd? För jag vet ingen sort som är veganska.
SantaMarias! Vegan! 🙂
omg omg omg bilderna får munvattnet att inte bara rinna, det formligen sprutar dregel xD
hahaha…det är så det ska vara Stina! 🙂
omg omg omg bilderna får munvattnet att inte bara rinna, det formligen sprutar dregel xD
hahaha…det är så det ska vara Stina! 🙂
Hejsan, den ser underbar god ut, pajen.
Har en fråga, använder du torra sojafärsen direkt i lagningen eller kokar du den i salt-och buljongvatten?
Tack på förhand
Maria
Jag kokar färsen. Inte alltid i buljong, oftast bara vatten och salt. 🙂
Hejsan, den ser underbar god ut, pajen.
Har en fråga, använder du torra sojafärsen direkt i lagningen eller kokar du den i salt-och buljongvatten?
Tack på förhand
Maria
Jag kokar färsen. Inte alltid i buljong, oftast bara vatten och salt. 🙂
Nu ser jag att du stekte färsen tillsammans med lök och paprika.
Pajen ska lagas idag, spännande.
hälsningar
Nu ser jag att du stekte färsen tillsammans med lök och paprika.
Pajen ska lagas idag, spännande.
hälsningar
Hej! Hur funkar det att istället för alpros sojayoghurt använda sojagrädde/vegetabilist matlagningsgrädde? Det är det jag har hemma…
Det blir garanterat en succé Emma, kör på! 🙂
Hej! Hur funkar det att istället för alpros sojayoghurt använda sojagrädde/vegetabilist matlagningsgrädde? Det är det jag har hemma…
Det blir garanterat en succé Emma, kör på! 🙂
Please an english version of this dish. It looks so good. 🙂
Please an english version of this dish. It looks so good. 🙂
Wow this looks amazing!!! I wish it were in English so I could make it 🙁
Wow this looks amazing!!! I wish it were in English so I could make it 🙁
OMG Shay, I know! I’m trying to copy & paste then translate through MSWord, but to no success.
OMG Shay, I know! I’m trying to copy & paste then translate through MSWord, but to no success.