Greetings from New York! :D

newyork5

 

Jag och sambon befinner oss i New York…och äääälskar det! Var har redan gått så långt att våra stackars fötter har förvandlats till avskavda stubbar att trilla fram på. Jag trotsade min höjdrädsla och tog mig upp i Empire State Building vilket var kalaskul. Älskar att vara turist. Men ja, det bästa har varit maten. Utan tvekan. New York är paradiset för veganer. Inte bara det faktum att Whole Foods hade typ fem frysar med veganmat och lika många kylar. Loves it.
Var inne på bokhandeln Barnes & Noble och de hade frontat kokbokshyllan med en massa vegankokböcker. Som en värld där allt är upp och ner och helt underbar. 🙂

 

newyork6

 

Vi har redan varit på Terri två gånger och käkat deras sjukt goda varma mackor. Aaaah! Seitan (vetegluten=vegokött), men löjligt goda såser och kryddningar. Till höger är köttbullsmackan med tomatsås som också fick nackhåret att locka sig.

 

newyork1

 

Självklart ramlade vi förbi BabyCakes och käkade deras cupcakes som har blivit utsedda till New Yorks godaste cupcakes. Och just ja, de är vegan, glutenfria och fria från soja, nötter och raffinerat socker. De har även min favorit: sandwich cookies som tyvärr inte hamnade på bild eftersom de åkte ner i min mage lite för snabbt.

 

newyork4

 

Men ja, inget slår Candle 79. Oh…my…god. Jag måste be om ursäkt för bilderna, men de togs i totalt mörker och har photoshopats till förbannelse. Var bara tvungen att visa. Candle 79 är en fine dining restaurang, helt vegan och absolut fantastisk. Godaste maten jag har ätit, även inkluderat alla år som köttätare. Till vänster är Jonas nachosförrätt med vegokött, tofugräddfil, mozzarella och annat kleggigt och gott.
Till höger är deras signaturrätt: seitan piccata, som gjorde mig tårögd av glädje. Alltså…jag…jag…kan inte beskriva hur lycklig jag blev av det här stället.

9 reaktioner på ”Greetings from New York! :D”

  1. Nu måste jag åka till New York, känner jag. Ska bara göra några gröna linsplättar först. (Alla på jobbet har smakat dem…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *