Soppdags! Det här är varken resultatet av skafferirensning eller lathet. Det här är resultatet av att jag blev så sjukt sugen på en soppa med vita bönor. Salvian tjatade på mig så länge att den också fick vara med, och herre min je så gott det blev. 15 minuter allt som allt och härligt mättande.
Jag älskar mixade, släta soppor men om du inte orkar med det blir den kalasbra som den är.
Soppa med vita bönor och salvia (2-3 personer)
1 gul lök2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad salvia
2 msk olivolja
2 burkar små vita bönor
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
svartpeppar
Hacka den gula löken grovt och skiva vitlöksklyftorna. Låt fräsa tillsammans med salvian i någon matsked olivolja tills löken mjuknar och blir lätt genomskinlig. Häll av spadet från bönorna och släng sedan ner bönorna bland löken. Häll på vattnet och ploppa ner buljongtärningen. Låt koka i 5 minuter och mixa sedan soppa. Krydda med svartpeppar och eventuellt salt om du känner för det. Färdigt!
Enkelt och gott, och så salvia med som jag gillar så mycket… Helt i min smak!
Salvia är också min favvo! 🙂
Enkelt och gott, och så salvia med som jag gillar så mycket… Helt i min smak!
Salvia är också min favvo! 🙂
något annat som är väldigt gott (tycker jag iaf i carbonara) är a la bacon från hälsans kök! super gott
Mjooo, men den baconen är inte vegan. :/
något annat som är väldigt gott (tycker jag iaf i carbonara) är a la bacon från hälsans kök! super gott
Mjooo, men den baconen är inte vegan. :/
tror kommentaren hamnade på fel inlägg skulle ju givetvis vara på carbonara receptet 🙂
tror kommentaren hamnade på fel inlägg skulle ju givetvis vara på carbonara receptet 🙂
Tack för inspirationen! Hade ingen salvia, så smaksatte med färsk basilika, chili och citron istället – blev gott det med 🙂 Kanske provar quinoabiffarna med vita bönor imorgon!
Åh, gillar din smaksättning, ska testa det nästa gång! 🙂
Tack för inspirationen! Hade ingen salvia, så smaksatte med färsk basilika, chili och citron istället – blev gott det med 🙂 Kanske provar quinoabiffarna med vita bönor imorgon!
Åh, gillar din smaksättning, ska testa det nästa gång! 🙂