Oreocupcakes som jag mutade besökarna på Alpros pressevent med! ;)

oreo

 

Okej…det här kan vara det godaste veganbakverk jag har gjort…någonsin. De fluffigaste cupcakesen jag har ätit med en sanslöst god gräddfrosting med oreossmulor. Oh…my…god. Men så är jag också ett brutal Oreofan. 🙂 Glöm inte att dekorera med mini-oreos. Mina hittade jag på mitt lilla ICA runt hörnet.

 

 

Oreocupcakes (12 st)

3½ dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
1 dl kakao
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4½ dl Alpro soyas mandeldryck
1 dl neutral olja, t.ex. rapsolja

 

Oreofrosting
2½ dl Alpro Airy & Creamy
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 oreokakor

 

Dekoration
12 mini-oreokakor

Sätt ugnen på 175 grader. Stoppa ner bakformar i en cupcakeplåt. Blanda vetemjöl, strösocker, bikarbonat, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa sedan ner mandelmjölken och rapsoljan med hjälp av en ballongvisp. Fördela smeten i formarna och grädda sedan i 16-18 minuter. Testa med en sticka, de ska vara torra i mitten. Ta ut och låt svalna.

Oreofrosting. Vispa Alpro Airy & Creamy, florsocker och vaniljsocker fast och fluffigt. Mixa oreokakorna i en matberedare tills att de blir till smulor. Vänd ner kaksmulorna i grädden. Fyll en spritspåse med oreofrostingen och spritsa på cupcakesen. Dekorera med mini-oreokakor.

19 reaktioner på ”Oreocupcakes som jag mutade besökarna på Alpros pressevent med! ;)”

  1. Nu ska jag prova att göra dessa! Ser jättegoda ut! Och tack för alla fina recept under din vecka på veganutmaningen! 😀

  2. Nu ska jag prova att göra dessa! Ser jättegoda ut! Och tack för alla fina recept under din vecka på veganutmaningen! 😀

  3. Pingback: Vegan | Pearltrees
  4. Pingback: Vegan | Pearltrees

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *