Quinoaburgare med grön curry och tahinisås!

quinoaburgare3

 

Jag älskar, som ni kanske redan vet, hamburgare. Det är verkligen det bästa jag vet. Dock har jag haft ett litet uppehåll ett tag, men nu när In the Kitchen försöker leta reda på den godaste vegoburgaren, så kände jag att det var dags igen. Jag hade faktiskt aldrig tidigare gjort en burgare på quinoa, fick för mig att det skulle bli torrt, hårt och ledsamt. Det visade sig vara raka motsatsen. OMG! Frasig på utsidan, fast på insidan och håller ihop perfekt. Glädjeyran är total! Och den är omöjlig att misslyckas med. Tahinisåsen var fantastisk till och båda recepten är inspirerade av ett recept ur The Best Veggie Burgers on the Planet.

 

Quinoaburgare med grön curry (8 st)

4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2½ dl quinoa
1½ dl cashewnötter
1 burk (ca 400 g) vita bönor
1 msk grön currypasta
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk olivolja
5 dl gröna ärtor (frysta)
1 dl maizena
salt och peppar

 

Tahinisås

1½ dl soyayoghurt
2-3 msk tahini (sesampasta)
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
½ tsk finhackad dill (jag använde fryst)
½ tsk paprikapulver
salt och peppar

 

Quinoaburgare. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen. Häll ner quinoan och koka i 12 minuter. Låt svalna.
Mixa cashewnötterna i en matberedare. Häll av spadet från bönorna och skölj under vatten. Häll sedan ner bönorna i matberedaren och mixa. Mixa även ner den gröna currypastan, riven ingefära, tahini och olivolja. Blanda sedan kokt quinoa, bönmixen, gröna ärtor, maizena, salt och peppar i en skål. Låt smeten vila i kylen i 20 minuter så att den blir lite fastare och lättare att forma. Forma sedan till 8 burgare och stek i lite rapsolja eller olivolja. De ska bli frasiga och få fin färg. Servera med hamburgerbröd, tahinisås, sallad, rödlök och vad du nu gillar. 🙂

 

Tahinisås. Blanda ihop samtliga ingredienser och du har en fantastisk sås!

 

quinoaburgare2

22 reaktioner på ”Quinoaburgare med grön curry och tahinisås!”

 1. De här ser fantastiska ut, ska prova någon gång.
  Skulle väldigt gärna se fler videos, de första två var grymma!

  1. Det var fantastiskt! 🙂
   Jo, jag ska…lovar! Flyttar om två veckor och kommer börja spela in nya videos då. 🙂

 2. De här ser fantastiska ut, ska prova någon gång.
  Skulle väldigt gärna se fler videos, de första två var grymma!

  1. Det var fantastiskt! 🙂
   Jo, jag ska…lovar! Flyttar om två veckor och kommer börja spela in nya videos då. 🙂

 3. Grymt goda burgare! En favorit hos både vuxna och barn här hemma. Jag hade dock lite problem med att de fastnade lite i pannan när jag stekte. Något tips för att underlätta?

  Tack för en fantastisk sida!
  /Micke

  1. Hej!
   Nje, mer olja! Eller så skaffar du en stekpanna med någon beläggning. Jag kanske är bortskämd med det, för mina fastnar inte.

 4. Grymt goda burgare! En favorit hos både vuxna och barn här hemma. Jag hade dock lite problem med att de fastnade lite i pannan när jag stekte. Något tips för att underlätta?

  Tack för en fantastisk sida!
  /Micke

  1. Hej!
   Nje, mer olja! Eller så skaffar du en stekpanna med någon beläggning. Jag kanske är bortskämd med det, för mina fastnar inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *