”Kycklingpaj” med röd curry och jordnötter!

kycklingpaj

 

Jag befinner mig hos mina ”svärföräldrar” i Västerås och försöker att bli älskad genom att bjuda på galet god mat. Idag blev det en favorit jag har gjort en gång tidigare (men glömde då att ta bild) – en toksmakrik paj med vegokyckling, currypasta och jordnötter. Istället för äggstanning körde jag en blandning av tofu och sojamjölk…och ingen märker någon skillnad.

 

 

”Kycklingpaj” med röd curry och jordnötter

Pajdeg
3 dl rågmjöl (eller dinkelmjöl, eller varför inte bara vetemjöl)
150 g mjölkfritt smör (tex. Milda eller Carlshamn)
3 msk vatten

 

Fyllning
1 röd paprika
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g vegokyckling t.ex. Fry’s vegostrips, tsay, ”istället för kyckling” eller seitan
en klyfta vitkål

 

Äggstanning
250 g fast tofu
2½ dl osötad sojamjölk
3 tsk röd currypasta
½ tsk salt
1 dl jordnötter

 

Pajdeg. Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i mindre bitar. Nyp ihop rågmjöl och mjölkfritt smör. Tillsätt sedan vattnet och arbeta ihop allt till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

 

Fyllning. Skär vitkål och röd paprika i mindre bitar. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan. Stek allt i en stekpanna i lite olja. När allt fått färg och blivit mjukt tillsätter du vegokycklingen. Stek några minuter till och häll sedan ner fyllningen i pajskalet.

 

Äggstanning. Släng ner fast tofu (i bitar), osötad sojamjölk, röd currypasta och salt i en matberedare och mixa till en slät smet. Du kan även använda en stavmixer. Häll sedan äggstanningen över fyllningen och strö över jordnötterna. Grädda pajen i 30-40 minuter. Servera med en gosig sallad.

4 reaktioner på ””Kycklingpaj” med röd curry och jordnötter!”

  1. Tack för detta goda recept. Har lagat det, dock inte helt efter ditt recept. Bor ju i Thailand och då har man ”bara” tofu att välja på som vege/vegan-mat och så finns här inte heller osötad sojamjölk (sötad finns) men nu gjorde jag en ”vanlig”äggstanning med mjölk och ägg. Men vad jag tänkte tipsa dig om, är att istället för sojamjölk ha i kokosnötsmjölk. Kokosmjölk och röd curry är en oslagbar kombination och ger mycket mer smak. Säger jag som äter Thai-mat varje dag 🙂 Prova, lovar att den blir ännu godare än nu. För trots att jag nog tyckte att mina tofu-bitar blev lite väl stora, så var pajen underbart god 🙂

  2. Tack för detta goda recept. Har lagat det, dock inte helt efter ditt recept. Bor ju i Thailand och då har man ”bara” tofu att välja på som vege/vegan-mat och så finns här inte heller osötad sojamjölk (sötad finns) men nu gjorde jag en ”vanlig”äggstanning med mjölk och ägg. Men vad jag tänkte tipsa dig om, är att istället för sojamjölk ha i kokosnötsmjölk. Kokosmjölk och röd curry är en oslagbar kombination och ger mycket mer smak. Säger jag som äter Thai-mat varje dag 🙂 Prova, lovar att den blir ännu godare än nu. För trots att jag nog tyckte att mina tofu-bitar blev lite väl stora, så var pajen underbart god 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *