Lite glada tips!

Ligger hemma i soffan och är dunderkyld samtidigt som jag försöker ladda för Lana del Rey på Annexet ikväll. Mat får ni inte, men väl några glada vegotips.

 

pulled

 

Fick tips av Charly på Vegorikets Facebooksida att testa pulled pork på jackfruit (jackfrukt på svenska). Det blev helt jäkla fantastiskt och såg verkligen ut som pulled pork ska. Leta efter jackfruit i asiatiska butiker. Den finns på konservburkar, men tänk på att inte köpa den i sirap utan den i saltlake, ”in brine”. Skär bort den innersta hårda stammen på jackfruktsbitarna och använd sedan receptet jag la upp på pulled pork, men tillsätt även 1 dl vatten och låt allt bubbla under lock på svag värme i 1 timme. Mosa sönder allt med en gaffel eller sked och låt steka lite till. Fantastiskt. Jag serverade det med ugnsrostad potatis och guacamole. 🙂

 

Jag kan för övrigt inget mer om frukten än det som står på wikipedia

 

oreo

 

Pinto skrev om det fantastiska faktum att Oreoskakor nu är helt vegan! Tidernas godaste chokladkex är nu utan vasslepulver, hurra hurra! Jag blev så lycklig att jag firade med en rulle kex doppade i mandelmjölk. För de MÅSTE doppas i mjölk, om du inte visste det. 😉

8 reaktioner på ”Lite glada tips!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *