Jag kommer alltid tjata om hur trååååkigt jag tyckte att tofu var…tills jag började laga, smaka, experimentera och söka efter fantastiska tofufavoriter. Nu har jag gått från tofutvekare till tofuälskare. Det här är ännu en enkel variant med krispig tofu i en gyllene apelsinsås.
Det här receptet är modifierat, men ursprungligen från boken ”Chloe’s Kitchen”.
Guldglimrande apelsintofu
400 g fast tofu
1 dl maizena
5 dl apelsinsaft (jag pressade själv)
strimlat apelsinskal från 1 apelsin (bara det yttersta på skalet, inte det vita)
3 msk agavesirap (går bra med socker)
2 msk ljus sojasås
2 tsk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk mald koriander
1½ tsk salt
matolja att steka i
Ris till servering
Skär tofun i mindre kuber. Torka av de med hushållspapper eller med en handduk. Lägg tofun i en skål och strö över maizenan. Blanda runt så att allt täcks av maizena. Hetta upp generöst med matolja i en stekpanna och stek/fritera sedan tofukuberna tills de blir vackert gyllenbruna. Kör verkligen i en het stekpanna, tofun bränns inte så lätt.
Blanda apelsinsaft, apelsinstrimlor, agavesirap, sojasås, ingefära, vitlök, koriander och salt i en skål. När tofun är vackert stekt sänker du värmen och häller på apelsinsåsen. Låt bubbla på i några minuter tills såsen blir lätt sirapsliknande. Nu är det bara att servera apelsintofun med ris! Enkelt, eller hur? 🙂
Jag älskar tofu och ingefära, och det här låter annorlunda med apelsinsmaken – men riktigt spännande. Ska testas vid tillfälle!
Jag älskar tofu och ingefära, och det här låter annorlunda med apelsinsmaken – men riktigt spännande. Ska testas vid tillfälle!
Supergott, lagade till idag! Perfekt för en tofuälskare som jag. Stor eloge till dig för en inspirerande blogg.
Så bra! Mm, den var väldigt fräsch.
Supergott, lagade till idag! Perfekt för en tofuälskare som jag. Stor eloge till dig för en inspirerande blogg.
Så bra! Mm, den var väldigt fräsch.
Idag testade jag det här receptet och det var sannerligen fantastiskt! Jag har aldrig riktigt förstått mig på tofu tidigare utan tänkt att det bara är smak- och konsistenslöst. Vilken skillnad här! Jag spår nu en lysande framtid för min och tofuns relation 🙂
Idag testade jag det här receptet och det var sannerligen fantastiskt! Jag har aldrig riktigt förstått mig på tofu tidigare utan tänkt att det bara är smak- och konsistenslöst. Vilken skillnad här! Jag spår nu en lysande framtid för min och tofuns relation 🙂