Guldglimmande chokladtårta

1

 

Igår var jag ute på galej med vin, vin, vin och dans. Idag mår jag fantastiskt, förutom att jag inte kan släppa tankarna på den här brutalt chokladiga chokladtårtan. Perfekt om du vill bli omtyckt av allt och alla, utan att överanstränga dig allt för mycket. Min sambos mamma frös in den en gång och förvarade den undangömd ett helt år. OCH den smakade fantastiskt!
Receptet kommer från en av Karolina Tegelaars böcker, och om du inte äger samtliga så klicka här och köp dem genast. De är fantastiska!

 

Psst…som du ser på bilden så använde jag samma recept för att göra cupcakes också. 🙂

 

 

Guldglimmande chokladtårta

 

Chokladkaka
1 dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl strösocker
1 krm salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vinäger
1 ½ dl neutral olja
2 ½ dl vatten

Chokladglasyr
4 dl + 1 dl vatten
4 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 dl kakao
2 dl maizena
75 g mjölkfritt smör (tex. Carlshamn eller Milda)
1 krm salt

 

Chokladkaka. Smöra och mjöla en springform. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vinäger, olja och vatten och vispa runt tills eventuella klumpar har försvunnit. Häll ner smeten i springformen och grädda i 175 grader i 40-50 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr i mitten. Ta ut och låt svalna.

 

Chokladglasyr. Vispa ihop 4 dl vatten, strösocker, sirap, och kakao i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda. Rör ut maizenan i resterande 1 dl vatten och vispa sedan ner i kastrullen. Vispa konstant till glasyren har tjocknat och ta kastrullen från plattan. Rör ner smör och salt och låt glasyren svalna något.

 

Dela chokladkakan i två delar. Bred eller spritsa chokladglasyren på ena delen och lägg sedan på nästa. Toppa med ytterligare glasyr och din tårta är klar!

 

 

5

31 reaktioner på ”Guldglimmande chokladtårta”

 1. Wow! Jag fick precis tips om din blogg och jag älskar den vid första anblicken! Tur att jag precis har ätit!

  De här bilderna ovan är bedårande! Är det okej om jag pinnar dem på Pinterest? Det innebär att de hamnar på mitt konto på Pinterest och de som klickar på bilderna kommer hit. Säg ja!

 2. Wow! Jag fick precis tips om din blogg och jag älskar den vid första anblicken! Tur att jag precis har ätit!

  De här bilderna ovan är bedårande! Är det okej om jag pinnar dem på Pinterest? Det innebär att de hamnar på mitt konto på Pinterest och de som klickar på bilderna kommer hit. Säg ja!

    1. eller jaha, NU fattar jag! då ska jag ge mig ut på jakt efter plastdjur 🙂 toppenblogg förresten! kommer att titta in lite då och då.

    1. eller jaha, NU fattar jag! då ska jag ge mig ut på jakt efter plastdjur 🙂 toppenblogg förresten! kommer att titta in lite då och då.

 3. Hej! Tack för en inspirerande blogg! ^^

  Har gjort min första chokladtårta och bjöd mina icke-vegan vänner
  Den gjorde verkligen super succé och jag skall få äran att baka den till en studentmottagning i vår 🙂

  Ha det så gott & fortsätt rocka på med det du gör!
  Kram Sanna

 4. Hej! Tack för en inspirerande blogg! ^^

  Har gjort min första chokladtårta och bjöd mina icke-vegan vänner
  Den gjorde verkligen super succé och jag skall få äran att baka den till en studentmottagning i vår 🙂

  Ha det så gott & fortsätt rocka på med det du gör!
  Kram Sanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *