En av anledningarna till att jag och sambon enkelt blev veganer var därför att vi åt så himla vanlig, svennig mat som lätt gick att ”konvertera”…som till exempel favoriten korv stroganoff. Först skippade vi bara falukorven (vita bönor hade vi i sen tidigare eftersom det är så galet gott), men sen såg jag att det ju faktiskt fanns köttfria korvar i butiken. Jag behövde ju inte ”ge upp” ett skit! Därför är det här en kryddig stroganoff utan uppoffringar!
Med det sagt så finns det en hel drös med olika korvar att välja mellan. Vissa kalasgoda andra inte lika god, så testa dig fram! De på bilden kommer från Wheaty (hittade dem på Coop) och är en kryddigare variant av wienerkorv. Riktigt god!
Testa gärna lite andra kolhydratskällor än pasta och potatis. Jag äter väldigt mycket matvete, matkorn och mathavre. Finns i alla butiker, är fullproppade med fibrer och fantastiskt gott.
Kryddig korv stroganoff (4 portioner)
300 g köttfri korv (tex. Wheaty eller Astrid och Aporna)
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 msk ketchup
1 burk krossade tomater
2 dl osötad sojamjölk
1 burk vita bönor, sköljda
Hacka paprika och gul lök. Finhacka vitlöksklyftorna och skiva korven i lagom tjocka slantar. Stek allt i lite olivolja på medelhög värme. När det har fått fin färg tillsätter du salt, svartpeppar, paprikapulver, tomatpuré, ketchup, krossade tomater och sojamjölk. Låt bubbla på någon minut och tillsätt sedan de vita bönorna och rör om så att de blir varma. Servera stroganoffen tillsammans med ris, pasta, matvete, matkorn, bulgur, ja vad du nu gillar. 🙂
Din blogg är fantastisk! Sluta aldrig! 😀
Jag lovar Sara! Att aldrig sluta alltså! 🙂