CLICK HERE FOR THE RECIPE IN ENGLISH
Det finns en del jättegoda alternativ till fisk, smaka dig runt och finn din favorit. Astrid & Aporna har både den här panerade f*isken samt en förpackning f*iskpinnar som faktiskt är snäppet bättre. Om det nu går att jämföra. De säljs i butiker runt om i landet, eller går att beställa från Goodstore.se.
Och jaaa, man kan göra en mjölkfri smörsås så god att det svartnar för ögonen. Den passar för övrigt även fantastiskt till nypotatis, pigg sparris
eller att doppa spröda grönsaker i.
Panerad f*sk, sockerärtor och en dekadent smörsås
2 panerade f*skfiléer, Astrid & Aporna
Smörslungade sockerärtor
1 paket sockerärtor
1 schalottenlök, finhackad
2 msk mjölkfritt smör (tex. Milda eller Carlshamn)
salt och peppar
Dekadent smörsås
1 msk schalottenlök, finhackad
2 msk vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
150 g mjölkfritt smör (tex. Milda eller Carlshamn)
Stek de panerade f*skfiléerna i smör.
Koka sockerärtorna i rikligt med vatten i 2-3 minuter. De ska bli mjuka men fortfarande ha lite motstånd. Sila bort vattnet och fyll genast på med kallt vatten så att sockerärtorna kyls av. Fräs schalottenlöken i smör på hög värme. Så fort den börjar få färg slänger du ner sockerärtorna och kastar runt dem lite. Salta och peppra.
Och smörsåsen. Koka upp schalottenlök, vitt vin, vitvinsvinäger, salt och peppar i en kastrull. Låt reduceras tills en knapp matsked vätska. Det ska bli lite sirapsliknande i konsistensen.
Ta kastrullen från plattan och tillsätt genast två matskedar smör så att vätskan kyls av något.
Fortsätt sedan att vispa ner en matsked smör i taget. Vispa hela tiden så att såsen blir tjock och krämig. Om du behöver lite värme så ställ tillbaka kastrullen på plattan i några sekunder och lyft sedan bort den igen. Blir smörsåsen för varm spricker den nämligen.
När allt smör är nedvispat serveras såsen direkt. Den går att värma upp på nytt, men då blir det smält smör (vilket också är gott).
————————————————————————————————————-
There are some really good alternatives to fish, you should try it!
And yeees, you can make a dairy-free french butter sauce so good that you’ll get dizzy.
Fried fish, butterd beans and a decadent french butter sauce
2 breaded vegan ”fish” (I bought ready made)
Buttered green beans
1 package of green beans or sugar snaps
1 shallot, finely chopped
2 tablespoons dairy-free butter
salt and pepper
Decadent french butter sauce
1 tablespoon shallots, finely chopped
2 tablespoons white wine
2 tablespoons white wine vinegar
salt and pepper
150 g / 5 oz dairy free butter
Fry the breaded f*ish in butter.
Boil beans in plenty of water for 2-3 minutes. They should be soft but still have some resistance. Strain off the water and fill immediately with cold water so that beans get cooled off. Fry the shallots in butter over high heat. Throw down the beans and toss them around a bit. Salt and pepper.
And no the butter sauce. Boil shallots, white wine, white wine vinegar, salt and pepper in a saucepan. Let reduced until a tablespoon liquid remains. It will be a little syrupy in texture.
Remove from heat and immediately add two tablespoons of butter.
Continue to whisk in a tablespoon of butter at a time. Whisk constantly so that the sauce becomes thick and creamy. If you need some heat, return the pan to the plate for a few seconds and then lift it off again.
When all the butter is used, served the sauce directly. It is possible to heat up again, but then it will become melted butter (and that’s also great ;)).
Jag är helt kär i din blogg!!! Ååh!! Trillade in här från ett av tipsen från vegan utmaningen som pågår nu, och har suttit ett bra tag nu och läst (skrattat högt till dina beskrivningar och mm’at till de flesta) igenom recepten
Tack för en grym blogg
haha…tack! Mat ska ju vara förbaskat roligt! 🙂