CLICK HERE FOR THE RECIPE IN ENGLISH
Jag ska villigt erkänna att jag är en av alla de som rycker på axlarna åt pasta och tomatsås. Det är inte riktigt matlagning för mig och ja…lite för simpelt. Därför blev jag faktiskt chockad när jag gjorde den här fantastiska tomatsåsen från pastabibeln ”The geometry of Pasta”.
Pasta Pomodoro (6 portioner)
500 g torkad spagetti (äggfri, den brukar vara det)
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
5 msk olivolja
en nypa chiliflingor
3 burkar krossade tomater (de bästa du kan hitta)
½ tsk salt
Fräs den skivade vitlöken i olivoljan tills den blir härligt gyllenbrun. Tillsätt chiliflingorna, tomaterna och saltet. Låt sjuda i 30 minuter tills du har fått en tjock, mörk och fyllig tomatsås.
Servera med nykokt spagetti.
————————————————————————————————————-
Ok, this is really simple. But don’t think it will taste boring or plain, this is actually shocking good.
The recipe is from the pasta bible ”The Geometry of Pasta”.
Pasta Pomodoro (6 servings)
500 g / 1 lbs spaghetti
4 cloves garlic, thinly sliced
5 tbsp olive oil
a pinch of chili flakes
3 cans crushed tomatoes (the best you can find)
½ tsp salt
Boil the pasta.
Fry the sliced garlic in olive oil until it becomes nicely golden brown. Add the chili flakes, tomatoes and salt. Simmer for 30 minutes until you have a thick, dark and rich tomato sauce. Serve with the pasta.