Potatisbullar med rosépeppar

Rosépeppar är en av mina favoritkryddor och passar löjligt bra i dessa potatisbullarna. En god förrätt som är härligt krispig på utsidan och krämig på insidan. Receptet tog jag fram till senaste numret av VEGO, som du kan köpa här.

potatisbullar

Potatisbullar med rosépeppar, 4 portioner

1 kg kokt potatis
50 g mjölkfritt smör eller 0,5 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosépeppar
2 msk vetemjöl
0,5 dl finhackad dill
salt
vitpeppar

Pressa potatisen med hjälp av en potatispress eller mosa sönder med en gaffel. Smält smöret och blanda med potatisen.
Riv vitlöksklyftan och krossa rosépepparn i en mortel. Blanda pepparn med potatisen, vetemjöl
och finhackad dill. Smaka av med salt och eventuellt lite vitpeppar. Forma till biffar och stek gyllen-
bruna i smör eller olja. Servera med en sallad och lingonsylt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *