Guldskimrande gryta

curry

Guldskimrande gryta, 4 portioner

Det kan tyckas konstigt att mixa tomater och lök för att sedan göra gryta på. ”Varför inte använda krossade tomater?” Därför att det inte är samma sak! Du kommer inte att ångra dig, den här grytan bokstavligt talat slår volter i munnen på dig så god den är.


5 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 urkärnad röd chili
1 msk riven ingefära
1 tsk spiskummin
2 tsk mald koriander
1 tsk gurkmeja
1½ dl röda linser
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 blomkålshuvud
500 g potatis

Dela tomaterna och den gula löken i mindre bitar. Hacka vitlöken och den röda chilin grovt. Släng ner tomat, lök, vitlök, chili och riven ingefära i en matberedare. Mixa till en slät tomatsås.
Hetta upp lite rapsolja i en gryta och fräs spiskummin, koriander och gurkmeja i en minut. Häll på tomatsåsen tillsammans med röda linser, kokosmjölk och buljongtärningen. Dela blomkålen i små buketter. Skala potatisen och skär i bitar ungefär lika stora som blomkålsbuketterna. Vänd ner i grytan och låt koka i ca 15 minuter eller tills linserna, blomkålen och potatisen är mjuka. Servera som den är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *