Kär i bondens marknad och pigga vaxbönor

vaxbönor

Jag skäms för att aldrig ha gått på Bondens marknad i Tessinparken, trots att det är så nära dit för mig. Men efter att ha genomgått en mindre matrevolution och börjat äta uteslutande ekologiskt, så tänkte jag att det var dags. Och jag blev kär. Golvad och knäpp. Så fint. Nu var det mycket kött och andra djur som låg där, men jag sprang runt blad grönsaksstånden som ett barn på tivoli.

Nu hade jag ju redan kylen full av grönsaker från Årstiderna, men jag köpte med mig lök av olika slag och ett gäng vaxbönor. Vaxbönor har jag inte ätit sen jag var liten men jag blev så våldsamt sugen på dem.

OBS! Det här är inget recept. Det behövs inte. Hett upp lite olja i en stekpanna och stek vaxbönorna gyllenbruna. Strö över lite färsk eller torkad rosmarin, en riven vitlöksklyfta, salt och svartpeppar. Var generös med kryddningen. Sen är det klart! Jag och sambon åt det som godis på kvällen…haha…så jäkla gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *