Jag har aldrig varit ett stort av LCHF och tycker att det är galenskap i en gryta, så jag trycker gärna i mig pasta och bröd lite då och då. Den här gången blev det en het pastasås som gick så snabbt att göra att den blev klar långt innan pastan. Jag köpte Pepperöni från Astrid och Aporna som smakade härligt kryddigt. Det går självklart bra med rökt tofu eller vegokorvar. Jag köpte även en burk paprikapest, som för övrigt var min absoluta besatthet förra sommaren.
Het pastasås med pepperöni och paprikapesto, 4 portioner
pasta för fyra personer
1 paket, 90 g, pepperöni
1 gul lök
6 champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 burk, ca 180 g, färdig paprikapesto
2 dl havregrädde
salt
svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Tärna pepperönin fint. Finhacka även gul lök och champinjoner. Fräs pepperöni, lök och champinjoner i lite olja tills det får fint med färg. Riv ner vitlöksklyftan och blanda ner paprikapesto och havregrädde. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt såsen koka in i några minuter.
Blanda pastasåsen med pastan och servera!