I fredags träffade jag upp bästa Ida och drack lite krispigt rosé och käkade middag på Berns. Lyxigt och mys. Jag älskar ju Berns och inte bara för maten utan för de fantastiska lokalerna. Blir fortfarande smått knäsvag och guld, glitter och stora kristallkronor. Och för er som inte har käkat där, testa nån gång. Det kostar lite mer, men är riktigt bra. Mycket veganskt för övrigt! Ovan ser du det absolut godaste jag vet just nu, vitlöksfrästa haricots verts med friterad ostronskivling. Så…förbaskat…gott. Som en explosion av smaker (jag vet att det låter klyschigt), men kan inte beskriva det bättre.
Ångade edamamebönor med salt är alltid gott. Rispappersrullarna med tofu, glasnudlar, sallad, örter, tamarind och jordnötter var makalösa. Ska försöka återskapa receptet snarast!
Jag tycker tyvärr inte att de vegetariska varmrätterna håller lika hög klass som smårätterna, men fortfarande jättegott. Här Pad See Ew – stir fry på risnudlar, gul bönpasta och tofu. Då gillar jag deras sweet ’n sour tofu med pak choi och cashewnötter mer.