Våffeluppladdning och aquathlon

aqua1

Jag hatar gym och även om alla säger att det är sånt man måste syssla med för att få snygg kropp, så vägrar jag. Jag skiter i fåfänga utan vill träna det jag tycker är kul. När jag var yngre så simmade jag i sk RAN, men slutade när jag var typ 16 år. Sen rörde jag inte en bassäng tills för två år sedan när jag började simma med Neptun Masters. Absolut…bästa…beslutet någonsin. Simning är så förbaskat kul. Löpning har jag också gillat från och till. Det är brutalt jobbigt, men kostar inget, kräver ingen transport utan är bara att öppna dörren och ge sig av. Kombinera det och du har min nya kärlek…

aqua3

aquathlon! Det går till så att man först simmar, byter om till löparkläder, och sedan springer. Nu i helgen var det dags för Stockholm Royal Park Aquathlon och min första aquathlontävling. Och jag måste erkänna att jag inte alls är i form, men det gör inte tävlingar mindre rolig. Tävlingen var på Djurgården och började med 2 km simning i Djurgårdsbrunnskanalen och sedan 14 km löpning. Här ser ni när jag vinglar upp från vattnet, trött som faaen. Simningen gick okej även om mina armar var helt slut redan efter halva loppet.

aqua2

Och här knäppte min sambo en bild efter 7 km. Oväntat pigg i benen. Det var lite jobbigt att komma in i rätt tempo efter simningen, men sen var det bara att köra. Jag kom helt galet nog på fjärdeplats och missade bronset med 35 sekunder. Och jag är sååå laddad inför höstens träning och nästa års tävlingar. Ska definitivt även testa på swim-run där man simmar mellan över och springer om vartannat.

 

våfflor

Men självklart måste man ladda inför ett sådant här lopp. Jag har svårt för att äta frukost som det är, än mindre tidigt på morgonen, så jag visste att jag behövde något extra. Efter lite fundering föll valet på nyttiga våfflor med hallongrädde. Och ja, det bäddade för en mindre succé. 😉
Jag använder aldrig stevia i bakning, men att söta bär och lite enklare grejer är det perfekt till.

 

Hälsovåfflor med hallongrädde, 2 portioner

4½ dl vatten
2 dl dinkelmjöl
1 msk rapsolja
2 tsk hela linfrön
2 tsk vetegroddar
1 tsk kanel
en nypa salt

1 dl vispgrädde, Alpro Airy & Creamy
1 dl hallon
steviasocker

Vispa ihop allt till en slät smet. Hetta upp ett våffeljärn och grädda gyllenbruna våfflor.

Vispa grädden fluffig. Mosa hallonen och vänd ner. Söta med steviasocker tills du är nöjd. Ät och njut. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *