Förälskad i aubergine

aubergine

Jag…älskar…aubergine. Jag för lite väl ofta cravings efter friterad aubergine och då brukar jag skiva den tunt och sedan steka i generöst med rapsolja tills den blir krispig på utsidan och mjuk på insidan. Herregud så smältande gott. Men nu valde jag att göra en rätt inspirerad av en auberginerätt jag åt på Farang. Farang som tidigare har haft en fantastisk avsmakningsmeny som kunde fås vegansk om man frågade, men som numer är helt vegansk från början. Hurra!

Asiatisk aubergine, 4 portioner

rapsolja
2 auberginer
4 salladslökar
4 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk srirachasås
2 msk ljus sojasås
2 tsk strösocker
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk sesamolja

Skär auberginerna i stora kuber. Hetta upp generöst med olja i en kastrull. Det ska vara ca 1 cm olja. Stek auberginekuberna tills de är mjuka och gyllenbruna. Lägg över på ett lager hushållspapper så att de får rinna av något. Häll bort det mesta av oljan. 
Finhacka salladslökarna och vitlöksklyftorna. Fräs löken i stekpannan tills den har mjuknat något. Tillsätt riven ingefära, srirachasås, sojasås, strösocker, rödvinsvinäger och sesamolja. Tillsätt auberginekuberna och låt puttra på i 1 minut. Servera med ris eller nudlar.

3 reaktioner på ”Förälskad i aubergine”

  1. Hej! Jag gick in på Farangs hemsida men enligt den är avsmakningsmenyn verkligen inte vegansk. Vet du om det är en nyligen gjord förändring? Mvh, Andrea

    1. De har bara inte uppdaterat hemsidan. De har en ny meny som ska vara helt vegansk från början, tidigare var det desserten som krånglade. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *