Fänkålspaj vänner!

fankalspaj

Nästa nummer är lämnat på tryck och jag är på väg till Gran Canaria får en välbehövd semester. 🙂 Meeen jag tänkte dela med mig av en fräsch favorit, en fänkålspaj inspirerad av Green Kitchen Stories. Superenkel, glutenfri och känns väldans hälsosam…precis vad jag behöver efter några veckor av fördärv. 🙂

Fänkålspaj (2 portioner)

Pajdeg
1¼ dl rismjöl
½ mandelmjöl
2 msk potatismjöl
3 msk iskallt vatten

Fyllning
½ dl kokosmjölk
100 g tofu
riven muskot
1 tsk torkad rosmarin
salt
svartpeppar
1 fänkålsstånd, mycket tunt skivat

Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform, 20 cm i diameter. Pricka med en gaffel.
Mixa ihop kokosmjölk, tofu, muskot, rosmarin, salt och svartpeppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Häll smeten i pajskalet. Skiva fänkålen och fördela den över. Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter. Ät och njut! 🙂

Igår, sista dagen innan semestern, firade jag med en flaska Voga som jag fick skickad till mig. Jätterolig förpackning och sådär härligt lyxig att man nästan fick vingar. Åh, en vecka med bubbel vid poolkanten väntar!

13 reaktioner på ”Fänkålspaj vänner!”

 1. Den här ska jag testa ikväll! Fänkålen behöver alltså inte kokas innan? Minns knappt hur fänkål smakar….
  (Tack f ö för en mkt bra tidning!! inhandlade mitt första nr igår)

  1. Nope, den skivas så tunt att det inte behövs. Inte för att rå fänkål inte heller funkar fint. 🙂

 2. Den här ska jag testa ikväll! Fänkålen behöver alltså inte kokas innan? Minns knappt hur fänkål smakar….
  (Tack f ö för en mkt bra tidning!! inhandlade mitt första nr igår)

  1. Nope, den skivas så tunt att det inte behövs. Inte för att rå fänkål inte heller funkar fint. 🙂

 3. Behöver pajskalet inte förgräddas? Verkar jättegott! Och tack för en underbar tidning, bästa tidningen på länge!!

 4. Behöver pajskalet inte förgräddas? Verkar jättegott! Och tack för en underbar tidning, bästa tidningen på länge!!

 5. Har gjort denna tre gånger på tre veckor. Helt fantastiskt god! Så krämigt det blev med tofuröran!! Ska rekommendera till alla jag känner;)

 6. Har gjort denna tre gånger på tre veckor. Helt fantastiskt god! Så krämigt det blev med tofuröran!! Ska rekommendera till alla jag känner;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *