Bakverk i Melodifestivalen!

3

Jag fick det absolut mest galna uppdraget ever…att baka bakverk till artisterna i finalen av Melodifestivalen. Jag är ju inte bara en vegoälskare utan även ett kreativt kakmonster med en fallenhet för galna bakverk. Den stora grejen var sångfågelsbakverket som alla artister fick. En bomb av hallonmousse, chokladmousse och sockerkaksbottnar. Allt dekorerades med färgad marsipan, strössel, glitter guld och en ståtlig sångfågel på toppen.

5

Här är jag sekunderna innan sändning. Nervöst. Speciellt eftersom min enda uppgift var att le och se glad ut…haha.

bakverk

Här är några av bakverken. En sångfågel till Ellen, discokkula till Alcazar och sushi till Yohio. Du hittar alla recepten här. Psst…alla bakverken var vegan. 😉  I recepten står det bara ”mjölk” och ”smör” osv. men jag använde sojamjölk och mjölkfritt smör istället. Välj det du gillar mest.

6

Min kära sambo Jonas var med och lekte assistent och här kan ni se vårt lilla gömställe bredvid Green room. 🙂

anton

Och här är söta Anton Ewald som märkligt nog kom sist…och det ser ut som att han har knaprat lite marsipan som tröst. 🙂

28 reaktioner på ”Bakverk i Melodifestivalen!”

 1. Jag blev SÅ glad när jag såg dig där med de fantastiska bakverken! Så kul och så inspirerande med vego i Mello 🙂

 2. Jag blev SÅ glad när jag såg dig där med de fantastiska bakverken! Så kul och så inspirerande med vego i Mello 🙂

 3. Blir lite fundersam.. i recepten står en hel del som inte är veganskt. Förstår att mjölk, yoghurt och smör är enkelt att byta mot veg-margarin och sojamjölk och soyghurt.
  Men, röd karamellfärg, strössel (som i många fall innehåller animaliskt ytbehandlingsmedel och animaliskt färgmedel), vit choklad, mjölkchoklad osv?
  Är detta också veganska alternativ som använts? *förvirrad* – i och med att det står att recepten är veganska, men de i själva verket är så långt ifrån vego man kan komma.

  1. Hej!

   Jag använder mig av en röd pulverfärg som är syntetiskt framställd. Vit choklad kör jag en ljus rischoklad från Bonvita och rismjölkchoklad från No-moo. Strösslet jag använde köpte jag när jag var i New York i höstas och ska vara veganskt. 🙂

 4. Blir lite fundersam.. i recepten står en hel del som inte är veganskt. Förstår att mjölk, yoghurt och smör är enkelt att byta mot veg-margarin och sojamjölk och soyghurt.
  Men, röd karamellfärg, strössel (som i många fall innehåller animaliskt ytbehandlingsmedel och animaliskt färgmedel), vit choklad, mjölkchoklad osv?
  Är detta också veganska alternativ som använts? *förvirrad* – i och med att det står att recepten är veganska, men de i själva verket är så långt ifrån vego man kan komma.

  1. Hej!

   Jag använder mig av en röd pulverfärg som är syntetiskt framställd. Vit choklad kör jag en ljus rischoklad från Bonvita och rismjölkchoklad från No-moo. Strösslet jag använde köpte jag när jag var i New York i höstas och ska vara veganskt. 🙂

 5. Jag tyckte hela grejen med bakverken fick alldeles för lite uppmärksamhet i sändningen! Annars: fantastiskt att bakverken går att göra vegan. Sånt kunde man ju ha pratat om, om du hade fått lite mer tid i rutan!

  1. Hej!
   Mjo, de kunde allt ha fått vara med lite mer.
   Min uppdrag var ju att baka roliga och tokiga bakverk. Hade självklart tyckt det var kul om det snackats vegan men får hoppas att jag får fler tillfällen att prata veganbak. 🙂

 6. Jag tyckte hela grejen med bakverken fick alldeles för lite uppmärksamhet i sändningen! Annars: fantastiskt att bakverken går att göra vegan. Sånt kunde man ju ha pratat om, om du hade fått lite mer tid i rutan!

  1. Hej!
   Mjo, de kunde allt ha fått vara med lite mer.
   Min uppdrag var ju att baka roliga och tokiga bakverk. Hade självklart tyckt det var kul om det snackats vegan men får hoppas att jag får fler tillfällen att prata veganbak. 🙂

 7. Jag ba skrek-Men det är jue Mattias ! Du borde fått vara med hela tiden .
  Åh .Anton är så söt att jag dreglade .
  Uffe hälsar också 🙂

 8. Jag ba skrek-Men det är jue Mattias ! Du borde fått vara med hela tiden .
  Åh .Anton är så söt att jag dreglade .
  Uffe hälsar också 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *