VEGO firar med världens godaste banantårta med jordnötsfrosting! :)

banantårta

Snart är det inlämning av nummer två av mattidningen VEGO….och den är gorgeous! Prenumerationer köper du på vegomagasinet.se. En sak vi definitivt måste fira är att nästa nummer även kommer ut i butikerna! Hurra! Matbutiker och Pressbyråer, here we come! Är så löjligt lycklig över att alla enkelt ska kunna köpa den bland andra mattidningar och hoppas verkligen att det blir en succé. Det är dags att alla börjar käka mer vego. :)

Så för att fira delar jag med mig av premiärtårtan från nummer 1. En brutalt god banantårta med jordnötsfrosting. Alltså…så…god. Har fått så många mejl från folk som blivit besatta. :)

Banantårta med 
jordnötsfrosting, 12 bitar

Bananbottnar
6 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 dl ljust muscovadosocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
½  tsk kanel
½ tsk salt
3 bananer
3 dl soja-, mandel- eller havremjölk
150 g mjölkfritt smör

Jordnötsfrosting
1 burk krämigt jordnötssmör
2 dl florsocker
100 g mjölkfritt smör, rumstempererat
2 tsk vaniljsocker
n nypa salt
2½ dl växtbaserad vispgrädde,
t.ex. Alpro Airy & Creamy

Dekoration

1 dl jordnötter, hackade

Bananbottnar. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två springformar, 20 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull eller i micron och låt svalna något.
Blanda ihop vetemjöl, strösocker, ljust muscovadosocker, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
Mosa bananerna och rör ner tillsammans 
ed mjölken och det smälta smöret. 
Använd en visp så att du får en slät smet utan klumpar.
Fördela smeten i de förberedda springformarna och grädda i 175 grader i 40-50 minuter. Känn efter med en sticka, de ska vara helt torra i mitten. Ta ut och låt svalna.

Jordnötsfrosting. Vispa jordnötssmör, florsocker, smör, vaniljsocker och salt krämigt i en bunke. Använd en elvisp, det blir enklast. Vispa vispgrädden i en annan bunke och vänd sedan ner i jordnöts-smeten med en slickepott.
Lägg en tårtbotten på ett serveringsfat och bred ut en generös klick jordnötsfrosting över den. Lägg på nästa botten och täck sedan allt med ett lager av frosting. Om du vill kan du fylla en spritspåse med lite av frostingen och spritsa en dekorativ kant överst.
Pressa fast de hackade jordnötterna runt den nedre kanten på tårtan. Servera!

10 reaktioner till “VEGO firar med världens godaste banantårta med jordnötsfrosting! :)”

  1. Hej där!
    Detta är min absoluta favoritblogg. När jag har tråkigt eller svårt att somna går jag in här och läser recept efter recept, haha det är så roligt att jag kan gå igenom alla inlägg du gjort. Tyvärr är jag alldeles värdelös i köket men ibland vågar jag mig på att testa nåt av recepten ändå! Ville bara säga att jag älskar din blogg (jag älskar mat också) och hoppas att tidningen kommer ut i Växjö så jag får se om den är lika bra som bloggen!

  2. Hej där!
    Detta är min absoluta favoritblogg. När jag har tråkigt eller svårt att somna går jag in här och läser recept efter recept, haha det är så roligt att jag kan gå igenom alla inlägg du gjort. Tyvärr är jag alldeles värdelös i köket men ibland vågar jag mig på att testa nåt av recepten ändå! Ville bara säga att jag älskar din blogg (jag älskar mat också) och hoppas att tidningen kommer ut i Växjö så jag får se om den är lika bra som bloggen!

  3. Hej! Har försökt att mejla er men jag undrar hur jag ska göra för att få tag i det första numret? Kan jag beställa det någonstans? Grymt med en vegomattidning!! :)

  4. Hej! Har försökt att mejla er men jag undrar hur jag ska göra för att få tag i det första numret? Kan jag beställa det någonstans? Grymt med en vegomattidning!! :)

  5. Gillade verkligen tidskriften, massa inspirerande tips och recept, men korrekturläs gärna bättre till nästa nummer, för stavfel och andra småmissar irriterade läsningen lite.

  6. Gillade verkligen tidskriften, massa inspirerande tips och recept, men korrekturläs gärna bättre till nästa nummer, för stavfel och andra småmissar irriterade läsningen lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *