Tävla med ditt bästa pastarecept! Och här för du ett med grönkålssås och rökig lök

pasta

Jag ska verkligen inte ta åt mig äran för det här receptet, för det är inte jag som har gjort det. Det är de coola brudarna som driver Våra oköttsliga lustar. Grönkålssås med rökig lök…nom nom nom. Det finns för övrigt med i första numret av VEGO som precis sålde slut (men du kan börja prenumerera från och med nummer två!), men jag tänkte publicera det här. Som lite inspiration. För hörru, du kan vara med i värsta pastatävlingen på VEGO:s hemsida. Skicka in ditt bästa pastarecept och du kan vinna finfina priser från Veganlife. Så det så. Klicka här för att läsa mer. 🙂

Grönkålssås med rökig lök (4-6 portioner)

Grönkålssås
400 g förvälld, hackad grönkål
150 g tofu
2 dl havregrädde
1 dl vatten
lite grönsaksbuljong
salt, peppar

1 syrligt äpple i små tärningar,
till exempel Ingrid Marie
grovhackade valnötter efter behag

Rökig lök
3 små rödlökar
matfett till stekning
1 msk socker
salt
en skvätt liquid smoke

Grönkålssås. Bryt tofun i bitar och stek hastigt i olja. Lägg åt sidan. Fräs grönkålen i lite olja och tillsätt havregrädde och vatten. Smaka av med buljong och kryddor och tillsätt tofun. Låt såsen puttra medan du fixar löken och kokar pastan.

Rökig lök. Skär löken i stora klyftor. Värm upp en stekpanna med matfett i. Stek löken tills den får färg, tillsätt socker, salt och liquid smoke. Sänk värmen och låt steka lite till, tills löken mjuknat något och blivit lite glansig.

Servera grönkålssåsen med pasta, strö över äpple och valnötter vid servering och toppa med löken.

6 reaktioner på ”Tävla med ditt bästa pastarecept! Och här för du ett med grönkålssås och rökig lök”

  1. Lagade det här receptet för ett tag sen. Och så sjukt jäkla gott! Såsen var god i sig, men löken lyfte den fyra snäpp till. Mums mums!

  2. Lagade det här receptet för ett tag sen. Och så sjukt jäkla gott! Såsen var god i sig, men löken lyfte den fyra snäpp till. Mums mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *