Smördegsflarn med banan, choklad och jordnötssmör! ;)

flarn

Vad händer om man blandar allt som är gott i en efterrätt? Man får de här flarnen! Smördeg, choklad, jordnötssmör och banan. OCH en kula tofuglass på toppen. Herre min je vad gott. Vi åt den här en helt vanlig lördag kväll. De tog 5 minuter att göra och två minuter att käka. Det finns inget absolut recept, ta mer av det du älskar och det blir bara godare. 🙂

Smördegsflarn deluxe! 4 st

4 smördegsplattor
2 bananer
1 dl jordnötssmör
½ sojagrädde eller sojamjölk
4 msk strösocker
25 g mörk choklad
vaniljglass, havre eller tofu

Sätt ugnen på 225 grader.
Tina smördegsplattorna i 20 minuter i rumstemperatur.
Skiva bananerna på längden.
Rör ihop jordnötssmör, sojagrädde och hälften av strösockret. Bred ut jordnötskrämen över smördegsplattorna men spara en kant runt om.
Lägg på bananskivorna och strö över resterande strösocker.
Kör in i ugnen i 15 minuter. Riv under tiden den mörka chokladen.
När flarnen är färdiggräddade strör du över riven choklad och serverar genast med vaniljglass! Hurra!

9 reaktioner på ”Smördegsflarn med banan, choklad och jordnötssmör! ;)”

  1. Tack för en bra blogg. jag går i funderingar på att övergå till vegetarisk kost igen, men jag har lite (knasiga) funderingar.
    Mjölk och ägg, vad är det som gör att man bör undvika det?
    Kött kan jag förstå, men jag kan i diskussioner sakna hållbara argument för just mjölk och ägg.

    1. Hej!
      Du får några exempel, kan inte rada upp alla. 🙂 Om du tänker hälsa så visar studier att mjölk leder både till benskörhet och cancer. Ägg höjer kolesterolet. Och ja, animaliskt protein är aldrig bra för dig. När det gäller djuren så finns det inga djur som behandlas så illa som mjölkkossor och värphöns. Kossor som avlats sönder för att mjölka som mycket som möjligt. De tvingas kalva konstant för att mjölken inte ska sina och så fort de förlöst sina små ungar så slits de från dem. Värphönor behandlas inte ens som djur, vet inte var jag ska börja. Men bara det faktum att alla hankycklingar mals ner levande direkt för att de inte går att använda till något, är hemskt.

      Och sen behöver du inte ägg och mjölk. Det är superenkelt att ersätta så frågan du bör ställa är: Varför ska jag äta ägg och mjölk? Finns inga argument som inte kan slås ner. 🙂

      In på Vegokoll för mer info och inspiration: http://www.vegokoll.se/att-ata-vego

  2. Tack för en bra blogg. jag går i funderingar på att övergå till vegetarisk kost igen, men jag har lite (knasiga) funderingar.
    Mjölk och ägg, vad är det som gör att man bör undvika det?
    Kött kan jag förstå, men jag kan i diskussioner sakna hållbara argument för just mjölk och ägg.

    1. Hej!
      Du får några exempel, kan inte rada upp alla. 🙂 Om du tänker hälsa så visar studier att mjölk leder både till benskörhet och cancer. Ägg höjer kolesterolet. Och ja, animaliskt protein är aldrig bra för dig. När det gäller djuren så finns det inga djur som behandlas så illa som mjölkkossor och värphöns. Kossor som avlats sönder för att mjölka som mycket som möjligt. De tvingas kalva konstant för att mjölken inte ska sina och så fort de förlöst sina små ungar så slits de från dem. Värphönor behandlas inte ens som djur, vet inte var jag ska börja. Men bara det faktum att alla hankycklingar mals ner levande direkt för att de inte går att använda till något, är hemskt.

      Och sen behöver du inte ägg och mjölk. Det är superenkelt att ersätta så frågan du bör ställa är: Varför ska jag äta ägg och mjölk? Finns inga argument som inte kan slås ner. 🙂

      In på Vegokoll för mer info och inspiration: http://www.vegokoll.se/att-ata-vego

  3. Hej,
    Jag tänkte bara ta tillfället i akt och berätta att jag gjorde dina key lime pie idag. Eller njaaa. Hursom var jag sugen på att göra något smått, pajigt och med citrus. Så jag googlade key lime pie veganskt och dina vackra kom naturligt vis upp. Sedan kom jag på att jag var mer sugen på citronpaj så jag följde ditt recept men bytte ut lime mot citron och gjorde vanlig, men tunn, pajdeg istället för digestive. Det blev helt fantastiskt! Tack vare ditt braiga recept på fyllning. Är nu helt kär i denna dessert nu!!! Tack för fantastiska recept hela tiden och kan även passa på att tacka för en fantastisk vegotidning!

  4. Hej,
    Jag tänkte bara ta tillfället i akt och berätta att jag gjorde dina key lime pie idag. Eller njaaa. Hursom var jag sugen på att göra något smått, pajigt och med citrus. Så jag googlade key lime pie veganskt och dina vackra kom naturligt vis upp. Sedan kom jag på att jag var mer sugen på citronpaj så jag följde ditt recept men bytte ut lime mot citron och gjorde vanlig, men tunn, pajdeg istället för digestive. Det blev helt fantastiskt! Tack vare ditt braiga recept på fyllning. Är nu helt kär i denna dessert nu!!! Tack för fantastiska recept hela tiden och kan även passa på att tacka för en fantastisk vegotidning!

  5. Ååhh dessa blev helt fantastiskt goda! Superenkla och snabba att göra, mycket uppskattade av både far och sambo 🙂 Tack!

Lämna ett svar till Vegoriket Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *