Svampgryta med sojafärs! :)

gryta

 

Jobbar på för fullt med vegotidningen. Sitter mest fastklistrad vid datorn, men nån gång måste man ju äta. Så jag gjorde den här übersnabba grytan med svamp och sojafärs. En väldigt ”köttig” smak…eh, jag menar fyllig…nej, umami!

 

 

Svampgryta med sojafärs, 4 portioner

En härligt höstig gryta med svamp. Du kan ta vilka tokiga svampar som helst, kantareller och Karl Johan är också välkomna ner i grytan. Sojafärs hittar du för övrigt i frysdisken och lurar vilken köttig vän som helst.

2 msk mjölkfritt smör
150 g champinjoner, delade i fjärdedelar
2 portabellosvampar, grovt hackade
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
300 g sojafärs
1 burk, 400 g, krossade tomater
1 tsk sojasås
1 tsk oregano
½ tsk chiliflingor
1 tsk mynta
1 tsk salt
svartpeppar

Stek svampen, den gula löken och vitlöken i det mjölkfria smöret tills den har fått fint med färg. Tillsätt sojafärsen och låt steka med i några minuter. Rör ner krossade tomater, sojasås och kryddorna. Bubbla på i 5 minuter och servera sedan med pasta eller ris.

16 reaktioner på ”Svampgryta med sojafärs! :)”

 1. Hej!
  Ja vad händer egentligen på vego-tidnings-fronten. Vet det snart är premiär. Hemsidan verkar nedlagd, eller har den flyttat.
  Lycka till med magasinet! Hoppas snart kag kan lägga in min prenumeration via hemsidan!

 2. Hej!
  Ja vad händer egentligen på vego-tidnings-fronten. Vet det snart är premiär. Hemsidan verkar nedlagd, eller har den flyttat.
  Lycka till med magasinet! Hoppas snart kag kan lägga in min prenumeration via hemsidan!

 3. Alltså ååh jag älskar den här bloggen!! Allt ser ju ut att vara så gott! Jag ska vara vegan i minst tre månader nu (nyårsuppdrag) och då tänker jag att jag ska gå igenom bloggen och göra massa av recepten. Mums mums! Tack för att du inspirerar så!:)

 4. Alltså ååh jag älskar den här bloggen!! Allt ser ju ut att vara så gott! Jag ska vara vegan i minst tre månader nu (nyårsuppdrag) och då tänker jag att jag ska gå igenom bloggen och göra massa av recepten. Mums mums! Tack för att du inspirerar så!:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *