Julrecept i Djurens rätt: Brysselkålsgratäng med rökt tofu!

brysselkal

 

I senaste numret av Djurens rätt så delar jag med mig av skojiga vegorecept som kommer att bli nya favoriter på julbordet. Ett måste i år är definitivt den här krämiga brysselkålsgratängen med rökt tofu som jag ääälskar. Tro mig, alla kommer att snegla på den här gyllenbruna läckerbiten och undra hur något så vego kan vara så gott. 😉

 

 

Brysselkålsgratäng med rökt tofu

500 g brysselkål
2 msk mjölkfritt smör
1  gul lök, finhackad
100 g rökt tofu, finhackad
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 dl soja- eller havremjölk
1 dl soja- eller havregrädde
1 grönsaksbuljongtärning
vitpeppar
eventuellt mer salt

 

Ansa och skölj brysselkålen och koka sedan mjuk i lättsaltat vatten. Fräs gul lök och rökt tofu gyllenbrunt i det mjölkfria smöret. Pudra över vetemjölet och rör om. Tillsätt vatten, växtbaserad mjölk och grädde, grönsaksbuljongtärning och vitpeppar. Rör runt tills du har en krämig sås och smaka eventuellt av med mer salt. Häll ner den kokta brysselkålen i en gratängform. Täck med den krämiga rökta tofusåsen och gratinera i 225 grader i 15 minuter.

14 reaktioner till “Julrecept i Djurens rätt: Brysselkålsgratäng med rökt tofu!”

  1. Kan man använda bara mjölk och inte grädde? Jag använder aldrig grädde, vet inte vad jag ska göra med det som blir över :S

  2. Kan man använda bara mjölk och inte grädde? Jag använder aldrig grädde, vet inte vad jag ska göra med det som blir över :S

  3. Såg det i tidningen, Kul att du är med i Djurens Rätt och Tack för att du delar med dig Mattias! Gratängen var jättegod. Hade ej soja hemma, fick bli kokosmjölk istället :)
    Den rökta tofun, pricken över I:et – mums!

  4. Såg det i tidningen, Kul att du är med i Djurens Rätt och Tack för att du delar med dig Mattias! Gratängen var jättegod. Hade ej soja hemma, fick bli kokosmjölk istället :)
    Den rökta tofun, pricken över I:et – mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *