Och när jag ändå håller på så delar jag med mig av svennefavoriten nummer 1: Köttfärssås! Här en sojafärssås för att fira det faktum att ICA i Fältöversten där jag bor har börjat sälja Anammas sojafärs i 1 kg förpackning! Hurra!!! 🙂 #plantpowertwist
Spagetti med sojafärssås, 4 portioner
2 msk matolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g sojafärs
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 dl Alpro Mild & creamy
1 tsk oregano
1 tsk salt
svartpeppar
Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan. Stek lök och sojafärs i matoljan tills det har fått fint med färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, Alpro Mild & creamy, oregano, salt och svartpeppar. Låt färssåsen puttra på i 5 minuter och servera den sedan tillsammans med spagetti.
Sjukt gott och enkelt! En rätt som passar alla. Hur kommer det sig att du valde just Mild and creamy till denna rätt? 🙂 Har aldrig tänkt på att använda den i mat sådär utan kör mest sojagrädde eller Oatlys havrevariant. Mina färssåser blir dock alltid ljusare än din på bilden…