Svenskarnas favorit nr 1: Köttfärssås! #plantpowertwist

Köttfärssås2

 

Och när jag ändå håller på så delar jag med mig av svennefavoriten nummer 1: Köttfärssås! Här en sojafärssås för att fira det faktum att ICA i Fältöversten där jag bor har börjat sälja Anammas sojafärs i 1 kg förpackning! Hurra!!! 🙂   #plantpowertwist

 

Spagetti med sojafärssås, 4 portioner

2 msk matolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g sojafärs
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 dl Alpro Mild & creamy
1 tsk oregano
1 tsk salt
svartpeppar

Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan. Stek lök och sojafärs i matoljan tills det har fått fint med färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, Alpro Mild & creamy, oregano, salt och svartpeppar. Låt färssåsen puttra på i 5 minuter och servera den sedan tillsammans med spagetti.

En reaktion på “Svenskarnas favorit nr 1: Köttfärssås! #plantpowertwist”

  1. Sjukt gott och enkelt! En rätt som passar alla. Hur kommer det sig att du valde just Mild and creamy till denna rätt? 🙂 Har aldrig tänkt på att använda den i mat sådär utan kör mest sojagrädde eller Oatlys havrevariant. Mina färssåser blir dock alltid ljusare än din på bilden…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *