Behövd broccolisoppa på 15 minuter!

broccolisoppa

 

Sådär, tillbaka i Sverige och herre min je vad skönt. Gick upp 4 kg på min semester, av pur glädje såklart. Och även fast jag inte ångrar en endaste pannkaka eller bakverk så är det åh så härligt att få äta något riktigt grönt och vego. Som en behövd hälsokur. Den här soppan tar runt 15 minuter att göra och även om du kan skippa att servera den med rostade pinjenötter så vill jag att du försöker ha med det. De tillför nämligen en ljuvligt nötig karaktär till den här rätten. 🙂

 

Snabb broccolisoppa, 4 portioner

 

2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, fint skivade
1 liter vatten
2 grönsaksbulongstärningar
ca 500 g broccoli, skuren i mindre
1 burk små vita bönor
svartpeppar
rostade pinjenötter

 

Fräs den gula löken och vitlöken i olivoljan. Löken ska bli lätt genomskinlig utan att ta färg. Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärningar och broccoli. Låt koka i ca 5 minuter eller tills det att broccolin har mjuknat något, men fortfarande är härligt knaprig. Rör ner de vita bönorna och mixa sedan soppan slät. Smaka av med svartpeppar och servera soppan med rostade pinjenötter. Voila! 🙂

24 reaktioner på ”Behövd broccolisoppa på 15 minuter!”

  1. Supergod och väldigt lättlagad! Testade med att stänka lite tryffelolja över och tyckte att det förhöjde smaken ytterligare. Gillar att du varierar med dessa lite enklare recept ibland. Provade att laga spenatpajen ur Veggivore efter att ha läst om den här. My God vad god den var! Om du vill får du gärna kika in på theheatison.se, vi skriver inte så mycket om mat men försöker tipsa om vego/veglight-rätter då och då. Har nyligen hittat hit och ser att jag har många goda rätter kvar att prova : )

  2. Supergod och väldigt lättlagad! Testade med att stänka lite tryffelolja över och tyckte att det förhöjde smaken ytterligare. Gillar att du varierar med dessa lite enklare recept ibland. Provade att laga spenatpajen ur Veggivore efter att ha läst om den här. My God vad god den var! Om du vill får du gärna kika in på theheatison.se, vi skriver inte så mycket om mat men försöker tipsa om vego/veglight-rätter då och då. Har nyligen hittat hit och ser att jag har många goda rätter kvar att prova : )

  3. Jag visste inte heller att små vita bönor var detsamma som Cannellinibönor… Men det var supergott med stora vita bönor också, och framför allt snabbt och smidigt! 🙂

  4. Jag visste inte heller att små vita bönor var detsamma som Cannellinibönor… Men det var supergott med stora vita bönor också, och framför allt snabbt och smidigt! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *