Köttfri måndag firas med enchiladas!

enchilada3

 

Det slog mig idag att jag inte äter kött. Jag tänker faktiskt aldrig på det, det har liksom blivit så oviktigt nu när jag äter så förbaskat gott. Men det är faktiskt fantastiskt hur snabbt man ”vänjer” sig av med saker. Jag var verkligen den köttigaste av köttigast tidigare och nu kan jag inte komma på en enda anledning att gå tillbaka till det. Så ja, det måste firas! Och med enchiladas!

 

Enchiladas är fyllda och gratinerade tortillabröd som går att göra på flera olika sätt men jag har alltid haft en fäbless för lite geggigare fyllningar, därför har jag i sojayoghurt både i vegofärsen och ovanpå. Jag körde på en ost från vegusto som visserligen inte smälte, men smakade väldigt gott. Ta den ost du hittar eller strunta i den helt! :)

 

Och du, det här är ett av mina guilty pleasures. Så förbaskat gott för en svennebananig tacofrälst som jag. :)

 

Enchiladas, 4 portioner

6 stora tortillabröd
400 g sojafärs, antingen fryst eller 100 g torkad som du kokar själv
1 gul lök, finhackad
1 påse tacokryddmix
2 dl krossade tomater
3 dl sojayoghurt (jag föredras Alpros naturella som finns på burk)
1 burk majs (300-400 g)
1 burk (ca 2 dl) salsasås
2 dl riven mjölkfri ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Stek sojafärsen i lite rapsolja eller mjölkfritt smör. Tillsätt löken och låt steka med ett tag. Rör ner tacokryddmixen, de krossade tomaterna, 1 dl av sojayoghurten samt majskornen. Låt allt bubbla ihop i några minuter.
Lägg sedan ut tortillabröden och fördela färsfyllningen på dem. Rulla ihop och lägg ner i en ugnsform. Blanda ihop resterande sojayoghurt med salsasås och bred över tortillarullarna. Toppa med riven mjölkfri ost och gratinera sedan i ugnen i 10-15 minuter eller tills den börjar få fint med färg. Servera med en god sallad och guacamole. :)

 

enchilada2

 

Tro mig, det finns ingen som inte älskar den här rätten!

4 reaktioner till “Köttfri måndag firas med enchiladas!”

  1. Hej! Vilket kanonrecept!!! Åt det i fredags före utgång, och upptäckte att det funkar som tröstmat vid hemkomsten också. Hurra!!!

  2. Hej! Vilket kanonrecept!!! Åt det i fredags före utgång, och upptäckte att det funkar som tröstmat vid hemkomsten också. Hurra!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *