Jag älskade hela grejen med att flytta…tills vi flyttade. Nu är hela lägenheten full av hemska flyttkartonger som måste packas upp. Det dumma med att flytta till en mindre lägenhet är att vi faktiskt måste packa upp allt för att ens kunna vistas där. Grrrr. Tur att jag har märkt lådorna med ”skräck”, ”isch” och ”suck” så att jag vet vilka jag inte ska börja med. I aaaalla fall, eftersom jag inte kände att jag hade tid med riktig matlagning idag så föll sig valet på pannkakor.
Jag har sett tusentals recept på veganpannkakor, det ena krångligare än det andra. Jag gjorde en superduperextrafantastisk variant med bara fyra ingredienser (varav två är vatten och salt sååå). Och du! De smakar fantastiskt! Precis som ”vanliga!” 🙂
Pannkakor (4 portioner)
3 dl vetemjöl
4 dl växtbaserad mjölk (sojamjölk, mandelmjölk, hasselnötsmjölk eller havremjölk)
2 dl vatten
½ tsk salt
Vispa ihop samtliga ingredienser och låt smeten stå och svälla i 15 minuter. Stek pannkakorna i mjölkfritt smör och servera med vispad Airy & Creamy och bär. 🙂
Härligt enkelt och gott 🙂 Jag har alltid använd no egg eller gjort amerikanska pannkakor men det behövs uppenbarligen inte, de här blev jättebra. 🙂
Jag brukar göra smet på bara mjöl, sojamjölk och salt. Nyfiken fråga: Vilken skillnad gör vattnet?
Jag tyckte bara att det smakade bättre med lite vatten. Tycker att sojamjölk kan bli så mäktigt på något sätt, lite som när vissa kör ner vispgrädde i smeten. 🙂
Jag brukar göra smet på bara mjöl, sojamjölk och salt. Nyfiken fråga: Vilken skillnad gör vattnet?
Jag tyckte bara att det smakade bättre med lite vatten. Tycker att sojamjölk kan bli så mäktigt på något sätt, lite som när vissa kör ner vispgrädde i smeten. 🙂
Kul med ett till recept. Några till finns här efter min lilla efterlysning: http://www.vegoeco.se/2013/06/den-vinnande-pannkakan.html
/Anna. 🙂
Kul med ett till recept. Några till finns här efter min lilla efterlysning: http://www.vegoeco.se/2013/06/den-vinnande-pannkakan.html
/Anna. 🙂
Om du vill testa ett annat bra pannkaksrecept kan du prova mitt – jag brukar tycka att jag har bästa receptet på veganpannkakor 🙂
1,5 dl sojamjöl, 2,5 dl vetemjöl, 6 dl mjölk (oftast använder jag sojamjölk, ibland blandar jag med hälften havremjölk). Lite salt också förstås och sen steka i mjölkfritt margarin. Poängen med sojamjölet är nog varken smak eller konsistens, men det blir mer protein i pannkakorna. Mer likt ”vanliga”. (Fördelningen sojamjöl/vetemjöl är för övrigt inte så noga, men det här är vad jag oftast använder.) Håll tillgodo!
Det ska jag nästa gång det är dags för pannkakor! Lovar!
Om du vill testa ett annat bra pannkaksrecept kan du prova mitt – jag brukar tycka att jag har bästa receptet på veganpannkakor 🙂
1,5 dl sojamjöl, 2,5 dl vetemjöl, 6 dl mjölk (oftast använder jag sojamjölk, ibland blandar jag med hälften havremjölk). Lite salt också förstås och sen steka i mjölkfritt margarin. Poängen med sojamjölet är nog varken smak eller konsistens, men det blir mer protein i pannkakorna. Mer likt ”vanliga”. (Fördelningen sojamjöl/vetemjöl är för övrigt inte så noga, men det här är vad jag oftast använder.) Håll tillgodo!
Det ska jag nästa gång det är dags för pannkakor! Lovar!
när man flyttar får man äta mat av de lite onyttigare varianterna ;);)
när man flyttar får man äta mat av de lite onyttigare varianterna ;);)
funkar ej med rismjölk!! >:(
Vad synd!
funkar ej med rismjölk!! >:(
Vad synd!