Flytten invigdes med en picknick på Djurgården!

sthlm1

Jag kan vara världens lyckligaste man just nu. Jag är tillsammans med tidernas bästa karl och har precis flyttat in till stan, bara ett stenkast från Djurgården. Detta var jag såklart tvungen att fira! Eftersom flyttlasset inte har gått än så har vi inga möbler, därför bestämde jag, min sambo och min vän Louise oss för att ha en picknick på Djurgården. Vi kom undan enkelt med makalöst goda mackor med grillad paprika och paprikapesto, samt sommarens enklaste och godaste dessert: rabarbertrifle.

 

Här är i alla fall vår utsikt. Löjligt vackert, eller hur!? 🙂

 

picnic1

 

Här äter Jonas den fabulösa paprikamackan. Jag tog säkert 25 kort, men det här är den bild där han såg bäst ut på. Gott var det i alla fall. 😉

 

Macka med grillad paprika (4 st)

4 baguetter, ciabattor eller formfranska
4 röda paprikor
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ dl mandel
1 zucchini
olivolja
salt och peppar

 

Sätt ugnen på 250 grader. Halvera paprikorna och ta ut kärnhuset. Lägg paprikorna med snittsidan ner på en plåt och pensla med olivolja. Sätt in högt upp i ugnen i ca 20 minuter eller tills skalet är svart och riktigt bränt. Ta ut paprikorna och lägg ner i en bunke. Täck med plastfolie och låt stå tills de har svalnat. Dra sedan bort skalet från paprikorna. Skär hälften av de grillade paprikorna i breda strimlor. Lägg resterande paprika åt sidan.
Finhacka den gula löken och vitlöken. Låt fräsa i lite olivolja tills det blir mjukt. Släng sedan ner i en matberedare tillsammans med resterande paprika och mandel. Mixa till en slät pesto. Salta och peppra.
Skiva zucchinin tunt och stek gyllenbrun i lite olivolja. Låt svalna i kylen och släng sedan ihop allt till galet goda mackor att ha med på picknicken. 🙂

 

 

rabarber1

 

Trifle visade sig vara den bästa desserten att ha med sig på en picknick. Jag bara varvade allt i plastglas och täckte med plastfolie. Galet gott, snabbt och smidigt. 🙂 Det här receptet är inspirerat av delikatesskedjan Meyers Madhus i Köpenhamn. Sjukt gott.

 

Rabarbertrifle (4 portioner)

 

Bakade rabarber
500 g rabarber
150 g rårsocker
½ vaniljstång
rivet skal och saft från ½ citron

 

Vaniljfluff
1 dl Alpro Airy & Creamy
1 dl naturell sojayoghurt
½ dl florsocker
½ vaniljstång
rabarbersirap från de bakade rabarberna

 

Köpta kakor – kolakakor, drömmar, havrekakor eller kardemummakakor (de flesta är vegan)

 

Bakade rabarber. Sätt ugnen på 150 grader. Skiva rabarbern. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Släng ner rabarbern i en ugnsform tillsammans med vaniljfrön, vaniljstång och rivet skal och citronsaft. Baka rabarbern i 25 minuter. Sila ner ”rabarbersirapen” som har bildats i en skål och låt den avrunna rabarbern svalna för sig.

 

Vaniljfluff. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa Alpro Airy & Creamy, florsocker och vaniljfrön fluffigt. Vispa sedan ner sojayoghurten och några matskedar av rabarbersirapen. Tillsätt eventuellt mer sirap om du vill ha mer rabarbersmak.

 

Sådär. Alla komponenter är klara. Mixa eller krossa några småkakor. Lägg i botten på serveringsskålar eller vackra glas (eller plastglas också för den delen). Skeda över bakad rabarber och toppa med vaniljfluffet. Enklare och godare kan det inte bli! 🙂

22 reaktioner på ”Flytten invigdes med en picknick på Djurgården!”

 1. Fortsätter att tipsa om schyssta grejer i era nya kvarter 🙂 Om ni promenerar runt Djurgårdsbrunnskanalen, hela vägen ut till havet och tillbaka, så kommer ni på Djurgårdssidan passera en stor hägerkoloni som är helt fantastisk, och i princip unik eftersom hägrarna är så nära människor. En behöver inte vara fågelskådare eller skogsmulle för att fascineras av de spöklika fåglarna med sina hesa ekande läten.

  1. Hmmm…verkar perfekt för när min pappa kommer på besök. Har slut på saker att göra i den här stan, så fåglar är ju kul…haha. 🙂

 2. Fortsätter att tipsa om schyssta grejer i era nya kvarter 🙂 Om ni promenerar runt Djurgårdsbrunnskanalen, hela vägen ut till havet och tillbaka, så kommer ni på Djurgårdssidan passera en stor hägerkoloni som är helt fantastisk, och i princip unik eftersom hägrarna är så nära människor. En behöver inte vara fågelskådare eller skogsmulle för att fascineras av de spöklika fåglarna med sina hesa ekande läten.

  1. Hmmm…verkar perfekt för när min pappa kommer på besök. Har slut på saker att göra i den här stan, så fåglar är ju kul…haha. 🙂

 3. Grattis till flytten! Vad planerar ni att äta till midsommar? Ett inlägg om det vore jätteroligt att läsa!

  1. Taaack!
   Alltså, jag är tyvärr lite sent ute själv. Håller på att stresslaga mat nu. Firar ju i Värmland, utan el och rinnande vatten, så det blir en lätt bantad midsommarbuffé. 🙂

 4. Grattis till flytten! Vad planerar ni att äta till midsommar? Ett inlägg om det vore jätteroligt att läsa!

  1. Taaack!
   Alltså, jag är tyvärr lite sent ute själv. Håller på att stresslaga mat nu. Firar ju i Värmland, utan el och rinnande vatten, så det blir en lätt bantad midsommarbuffé. 🙂

 5. Åh så fantastiskt härligt det låter med karl, fin vän, picknick och flytt! Stort grattis!
  ps, din pulled pork är faaaantastiskt! Käkat den 4 dagar den här veckan. MUMS och tusen taxar!

 6. Åh så fantastiskt härligt det låter med karl, fin vän, picknick och flytt! Stort grattis!
  ps, din pulled pork är faaaantastiskt! Käkat den 4 dagar den här veckan. MUMS och tusen taxar!

 7. Okej. Jag gjorde den här smörgåsen igår som comfort food när jag inte riktigt orkade. Men alltså karl! Himmel vilken pesto! Smakerna verkligen exploderar! Nu har jag inte tid mer för nu ska jag laga den igen. TUSEN TAXAR!

 8. Okej. Jag gjorde den här smörgåsen igår som comfort food när jag inte riktigt orkade. Men alltså karl! Himmel vilken pesto! Smakerna verkligen exploderar! Nu har jag inte tid mer för nu ska jag laga den igen. TUSEN TAXAR!

 9. Hej!
  Har testat denna macka nu. Helt underbar! Vill dock tipsa om att rostad lök är en höjdare att ha på, blir lite knaprigt också 😀
  Ser fram emot att testa allt annat också!
  Kram

 10. Hej!
  Har testat denna macka nu. Helt underbar! Vill dock tipsa om att rostad lök är en höjdare att ha på, blir lite knaprigt också 😀
  Ser fram emot att testa allt annat också!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *