En ny favorit: Löjligt snabb och smakrik ”tre peppar”-gryta

pepparpasta1

 

Förlåt för att jag har varit lite frånvarande den här veckan. Håller på att flytta plus att det är mycket jobb med min bakbok som kommer ut i höst (inte vegan dock). Men idag gjorde jag bland det godaste jag har ätit på länge, en gryta med vegokött, grönsaker, yoghurt och tre pepparsorter (rosé, grönpeppar och svartpeppar). Alla pepparsorter finns i kryddhyllan och är några av mina absoluta favoriter. Det blir verkligen en chockerande smakrik sås som jag nu är smått beroende av (jaaa, jag slickade rent min tallrik…men jag är ensam hemma och då får man det! :))

 

Receptet hittade jag i GP, men jag har veganiserat det såklart. 🙂

 

 

Snabb ”tre peppar”-gryta

500 g sojakött (strimlor, filéer, grytbitar), Fry’s chicken-style strips, ”Istället för kyckling”, tzay eller seitan
olja
200 g champinjoner, skivade
1 gul lök, finhackad
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel grönpeppar
1 tsk rosépeppar
2½ dl naturell sojayoghurt (Jag gillar Alpro Soyas på burk)
1 dl vitt vin
1 msk soja
1 vitlöksklyfta, pressad
½ purjolök, strimlad
1 dl cashewnötter, rostade (gör det enkelt i en torr stekpanna)

Servera med pasta, ris eller något annat du gillar.

Stek vegoköttet i lite olja i en stekpanna. Det ska få färg. Tillsätt sedan svamp och gul lök och låt fräsa tills det att lök och svamp har mjuknat. Mortla de tre pepparsorterna eller kör i en kryddkvarn.
Rör ner sojayoghurt, vin, pepparblandning, soja, vitlök och purjolök. Låt koka ihop i några minuter. Strö över de rostade cashewnötterna och det är klart!

 

 

Vintips!

Jag älskar vin, helst mousserande. Det är något med bubblorna som gör mig löjligt lycklig och till freds. Så när jag får lyxen att testa olika viner, den här gången Chill Outs mousserande vin, brukar jag oftast le stort och fånigt glatt. Speciellt om det är prisvärt, för det finns inget som irriterar mig så mycket som snobbism när det gäller, ja, vad som helst. Återkommer när jag har testat Chill Out Sparkling.

 

7 reaktioner på ”En ny favorit: Löjligt snabb och smakrik ”tre peppar”-gryta”

 1. Ser ju bara jätte-tok-mumsigt ut!! Men det här med sojakött…min favorit har alltid varit Hälsans Köks ”À la kyckling” som, till min förfasa, verkar ha utgått(?). Vilken sort använder du helst?
  Kram!

  1. Oj, det beror helt på vad jag ska göra. Jag gör ju mycket egen ”seitan”, annars älskar jag Fry’s produkter och tzay. Men ja, det är ju svårt att få tag på om man inte bor i en storstad. Än så länge i alla fall! 🙂

 2. Imponerande att du lagar såna där smarrigheter när du är ensam. Själv älskar jag att laga mat och spenderar gärna lååång tid i köket för att laga gottigheter till mina nära och kära. Men när jag är ensam blir det ofta gröt eller mackor…

  1. haha…nje, jag gör tvärtom. Min sambo är lite kinkig med mat ibland, så då kan jag experimentera lite när han är borta. 🙂

 3. Imponerande att du lagar såna där smarrigheter när du är ensam. Själv älskar jag att laga mat och spenderar gärna lååång tid i köket för att laga gottigheter till mina nära och kära. Men när jag är ensam blir det ofta gröt eller mackor…

  1. haha…nje, jag gör tvärtom. Min sambo är lite kinkig med mat ibland, så då kan jag experimentera lite när han är borta. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *