Sommarälskling: Bruschetta med rostade tomater, grillade jordgubbar och oregano!

tomatjordgubb

 

Hallååå!! Har ni fattat än!? Sommaren är här! Det hände liksom över en vecka och kunde inte ha varit härligare. Jag älskar sommaren och även om jag inte äger en grill (men en grillpanna) så försöker jag alltid bjuda hem folk på middagar. Eftersom jag pratar på tok för mycket så blir middagen alltid färdig liiite senare än planerat, så då måste jag ju bjuda gästerna på något litet ätbart under tiden. Så jag tog fram denna extremt somriga och väldigt oväntade bruschettan med tomater, jordgubbar, oregano och rostade melonkärnor. Superenkelt!

 

Det är inga exakta proportioner, så lägg till och ta bort så mycket du vill.

 

 

Bruschetta med en oväntad topping (ett gäng)

1 ask cocktailtomater
torkad oregano
salt och peppar
lika stor mängd jordgubbar som cocktailtomater
olivolja
melonkärnor, rostade (jag gjorde det i en torr stekpanna)
baguette eller annat vitt bröd
1 vitlöksklyfta, presad

 

Sätt ugnen på 125 grader. Halvera cocktailtomaterna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över lite olivolja och blanda runt så att alla tomater täcks. Lägg de sedan med snittytan upp. Strö över oregano samt salta och peppra. Sätt in i ugnen i 2 timmar. De på bilden glömde jag bort och fick vara inne i närmare 4 timmar och blev supergoda, så det gör inget om ni fastnar framför tv:n under tiden. 😉
Halvera jordgubbarna, eller skär i ännu mindre bitar beroende på hur stora de är. Grilla i en grillpanna så att de får fina ränder. Du kan såklart även göra det här på en riktig grill. Det tar inte alls lång tid, så ha koll. Blanda ihop de torkade tomaterna, grillade jordgubbar och lite extra olivolja. Krydda eventuellt mer med oregano, salt och peppar.
Skär brödet i skivor. Blanda ihop 1 dl olivolja med 1 pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra. Pensla sedan brödet med oljan och grilla i en grillpanna eller på en riktig grill. När det har blivit härligt krispigt så lägger du dem på ett serveringsfat. Toppa med den oväntade toppingen och avsluta med att strö över rostade melonkärnor.

7 reaktioner på ”Sommarälskling: Bruschetta med rostade tomater, grillade jordgubbar och oregano!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *