Jaaa, det finns folk som tycker att detta är fullständigt meningslöst. Men så finns det andra, som jag, som tycker att detta är så himla fantastiskt att man (=jag) blir tårögd. Jag är nämligen en brutal sucker för Marabou mjölkchoklad. Marabou Daim och Marabou Digestive är mina absoluta favoriter. Och nu har jag gjort mjölkfria varianter helt själv! Det enda som behövs är Moo Frees fullständigt lysande mjölkfria mjölkchoklad, en chokladform från fantastiska Little Dessert, samt en sats egen Daim. 🙂 Superenkelt!
Pssst….nästa gång ska jag testa med Digestive…och sen chokladlinser. Ni kan ju köra ner vad som helst för med en chokladform ser allt proffsigt ut i slutänden. 🙂
Det här är nästan inget recept, men men. Formen köper du som sagt på Little Dessert och är gjord för två chokladkakor à 100 g, men jag gjorde bara en. Finhacka 100 g choklad och smält försiktigt i micron. Krossa daimen (recept nedan) och blanda med den smälta chokladen. Häll ner i formen och låt stelna i kylskåpet. Klart! 🙂
Daim
½ dl ljus sirap
½ dl strösocker
½ dl sojagrädde eller havregrädde
Blanda ihop allt i en kastrull och låt koka i 10-15 minuter. Rör om då och då. Testa genom att droppa ner lite kolasås i ett glas med kallt vatten. Ta upp kolan, om den är hård så är den klar, annars måste den koka lite till. Det måste som sagt blir stenhårt när den har svalnat annars blir det bara en seg kolasås av allt. 🙂
tror nog jag sagt det förut, men åh vilken fin blogg!
Lite lustigt att jag igår satt och tänkte att jag måste göra daim här någon dag, och så har du dagen efter lagt upp ett recept på det på din blogg. Ska absolut testas 🙂 Och visst är den där mjölkfria chokladen god.. det är en stapelvara här hemma ^^
haha…jag har svar på alla frågor! 🙂 JAaaa, älskar den! Speciellt den med hasselnötter. 🙂
Lite lustigt att jag igår satt och tänkte att jag måste göra daim här någon dag, och så har du dagen efter lagt upp ett recept på det på din blogg. Ska absolut testas 🙂 Och visst är den där mjölkfria chokladen god.. det är en stapelvara här hemma ^^
haha…jag har svar på alla frågor! 🙂 JAaaa, älskar den! Speciellt den med hasselnötter. 🙂
Kan inte du tipsa om mat att ha på studentmottagningen? Vore jättekul! 🙂
Aaah…men gör filodegsrullar, de finns ju på bloggen. 🙂 Ristade grönsaker och tzatziki är alltid gott.
Håller på att flytta så i princip hela mitt kök är redan nedpackat i lådor. :/
Kan inte du tipsa om mat att ha på studentmottagningen? Vore jättekul! 🙂
Aaah…men gör filodegsrullar, de finns ju på bloggen. 🙂 Ristade grönsaker och tzatziki är alltid gott.
Håller på att flytta så i princip hela mitt kök är redan nedpackat i lådor. :/
Hej,jag har kanske ett dumt fråga:)Det ser ut som om daim ligger i mitten men hur kan det göra detta,om allt blandas ihop?
Det är förmodligen på grund av formen. Chokladen flyter ner och lägger sig i botten. Jag har inga trix, det var vad som hände. 🙂
Hej,jag har kanske ett dumt fråga:)Det ser ut som om daim ligger i mitten men hur kan det göra detta,om allt blandas ihop?
Det är förmodligen på grund av formen. Chokladen flyter ner och lägger sig i botten. Jag har inga trix, det var vad som hände. 🙂
Hej igen,
står:
½ sojagrädde eller havregrädde
hur mycket är det i dl?vill bruka vanligt grädde.
dl! Det är samma volym på allt, så det är enkelt att flerdubbla. 🙂
Hej igen,
står:
½ sojagrädde eller havregrädde
hur mycket är det i dl?vill bruka vanligt grädde.
dl! Det är samma volym på allt, så det är enkelt att flerdubbla. 🙂
Halloj! Råkade bara halka in, när jag googlade om jackfruit. Chokladen låter väldigt intressant! Ska prova den nån dag framöver:-D. O, förresten jättehärlig blogg om vegomat! Kommer hit flera ggr! Lycka till med flytten:). Mvh Gittan
Taaaack Gittan! 🙂
Halloj! Råkade bara halka in, när jag googlade om jackfruit. Chokladen låter väldigt intressant! Ska prova den nån dag framöver:-D. O, förresten jättehärlig blogg om vegomat! Kommer hit flera ggr! Lycka till med flytten:). Mvh Gittan
Taaaack Gittan! 🙂
Tror du man kan blanda i krossade mandelspån i daimen utan att de förstör konsistensen? I riktig daim har jag för mig att det är mandel eller nötter i.. Hade vart gött i vilket fall:)
Men guuud, det har du ju rätt i! Glömde jag helt bort. JAaa, i med mandel! 🙂
Tror du man kan blanda i krossade mandelspån i daimen utan att de förstör konsistensen? I riktig daim har jag för mig att det är mandel eller nötter i.. Hade vart gött i vilket fall:)
Men guuud, det har du ju rätt i! Glömde jag helt bort. JAaa, i med mandel! 🙂