Vegoriket tolkar restaurangmat – Moulin Rouge’s hardcore ”otto” med grillade grönsaker

moulinmat1

 

När vi var i Paris var jag löjligt lycklig över att Moulin Rouge hade en trerätters veganmiddag på menyn. Jag var inte lika lycklig när maten kom in. Stekta grönsaker på ett berg av kokt matvete och nakenhavre. Inget mer. Ingen liten sås att svälja ner de torra (men goda) kornen med. Så jag tänkte såklart: Hur skulle det här kunna förbättras? Jag menar, det krävs inte mycket för att göra något fantastiskt av de ingredienserna. Den här risotton med nakenhavre är hysteriskt god och smakar härligt onyttig trots att den är raka motsatsen. Det går bra med bara nakenhavre, eller matvete, matkorn eller annan hardcore favorit.

 

Om du inte har en grillpanna så går det bra att steka allt i en stekpanna. Och orkar du inte skiva zucchinin med en osthyvel så skär den bara i mindre bitar. Eller så väljer du bara helt andra favoritgrönsaker att grilla. Hur du än gör så blir det jättegott! 🙂

 

 

Moulin Rouge’s hardcore ”otto” med grillade grönsaker (4 portioner)

”Otto”
2 msk mjölkfritt smör
½ gul lök
5 stora champinjoner, eller motsvarande mängd favoritsvamp
1 tsk fänkålsfrön
3 dl matvete, matkorn, nakenhavre eller en blandning
1½ liter grönsaksbuljong
1 förpackning babyspenat

 

Grillade grönsaker
1 knippe sparris
1 zucchini
salt och peppar

 

”Otto”. Finhacka gul lök och svamp. Fräs i en stor gryta i smöret utan att det tar färg. Stöt fänkålsfröna i en mortel och blanda ner. Tillsätt sedan matvetet (eller vad du nu väljer) och låt fräsa på låg värme i någon minut. Koka under tiden upp buljongen, om du inte redan har gjort det. Tillsätt nu en skopa buljong till kornet och rör runt. Låt koka in på svag värme innan du tillsätter nästa skopa buljong. Så fort vätskan har kokat in tillsätter du mer och så ska du hålla på tills kornen är mjuka. Du behöver eventuellt inte all buljong. Det här kan ta allt från 15-30 minuter, men så är det också så man får en riktigt krämig och god otto. När kornen är tillagade så blandar du ner babyspenaten. Du behöver inte salta, buljongen är salt i sig.

 

Grillade grönsaker. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Skiva zucchinin med en osthyvel. Pensla allt lätt med lite olivolja. Lägg ner zucchinin och sparrisen i grillpannan i omgångar och stek tills de får fina grillränder. Salta och peppar. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg sedan allt på en tallrik så länge.

 

Fördela ”otton” på tallrikar och toppa med de grillade grönsakerna! Enkelt och löjligt gott. 🙂

6 reaktioner på ”Vegoriket tolkar restaurangmat – Moulin Rouge’s hardcore ”otto” med grillade grönsaker”

  1. Tack för en fantastiskt snygg och inspirerande matblogg! Hoppas du skickar iväg ett mejl till Moulin Rouge och berättar för dem hur de skulle kunna förbättra sina veganrätter samt bifogar bilden. 🙂

  2. Tack för en fantastiskt snygg och inspirerande matblogg! Hoppas du skickar iväg ett mejl till Moulin Rouge och berättar för dem hur de skulle kunna förbättra sina veganrätter samt bifogar bilden. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *