Krispig tofu i en sanslöst god sås med apelsin och mango chutney

 

Jag trotsade min envisa förkylning för att ge er ännu en video med vegomat. Den här gången blev det en krispig tofu i en sås som min mamma faktiskt bidrog med. Den var riktigt jäkla god, med apelsin, ingefära och mango chutney. Hon hälsar för övrigt att den är perfekt att marinera allt möjligt vegokött i. Ju längre det får marinera desto bättre.

mangotofu

 

Visst ser det jäklars gott ut? Det var det! Jag lovar! Herregud, och perfekt för alla tofutvekare. Bjud bjud! 🙂

 

Krispig tofu i en sanslöst god sås med apelsin och mango chutney (signerad min mamma), 2 portioner

 

250-300 g fast tofu
½ dl maizena
1-1½ dl apelsinsaft (2-3 apelsiner)
+ rivet skal från 1 apelsin
2 msk mango chutney
2 msk olivolja
2 msk ljus (japansk) soja
2 tsk riven färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
½ färsk finhackad röd chili

 

Tärna tofun och lägg i en skål. Blanda ner maizenan och vänd runt tofun så att alla bitar täcks. Det är maizenan som gör att tofun blir så krispig. Stek nu tofun i generöst med olja. Det är i princip omöjligt att bränna tofu, så låt den steka ordentligt på varje sida och få fint med färg. När alla bitar är gyllenbruna lägger du över dem i en skål och häller bort oljan.
Blanda ihop apelsinskal, saft, mango chutney, olivolja, soja, riven ingefära, pressad vitlök och finhackad chili i en skål. Sänk temperaturen på plattan och lägg tillbaka tofun i stekpannan. Tillsätt såsen och låt allt bubbla ihop en kort stund. Såsen ska bara tjockna något, sen är det klart!
Servera med ris eller nudlar.

26 reaktioner på ”Krispig tofu i en sanslöst god sås med apelsin och mango chutney”

  1. alltså, nu har jag letat huuur länge som helst efter ett recept på den chokladiga grejen i din header. ser heeelt fantastiskt ut SÅ SÄG VAR RECEPTET ÄR NU DÅ

    1. haha…det har varit en väl bevarad hemlighet, men kommer upp på bloggen om ca 2 veckor. Ska först baka den på Vegofesten i Örebro. 😉

  2. alltså, nu har jag letat huuur länge som helst efter ett recept på den chokladiga grejen i din header. ser heeelt fantastiskt ut SÅ SÄG VAR RECEPTET ÄR NU DÅ

    1. haha…det har varit en väl bevarad hemlighet, men kommer upp på bloggen om ca 2 veckor. Ska först baka den på Vegofesten i Örebro. 😉

  3. Hej. Jag läser dina recept med förtjusning och är själv en mycket entusiastisk vegomatlagare. Jag brukar vanligtvis köpa Tofu på Asiatiska butiker men känner väl mer och mer att jag gärna skulle vilja byta ut den mot en ekologisk sort (med tanke på soja och besprutningar). Vet du om det finns någon fast ekologisk sort och vilken använder du själv?
    Mvh
    P

    1. Jag köper fast ekologisk i asiatiska butiker. Bor du i Stockholm finns det på Asian Market. Annars har både Alpro och Kung Markatta ekologisk tofu att köpa. 🙂

  4. Hej. Jag läser dina recept med förtjusning och är själv en mycket entusiastisk vegomatlagare. Jag brukar vanligtvis köpa Tofu på Asiatiska butiker men känner väl mer och mer att jag gärna skulle vilja byta ut den mot en ekologisk sort (med tanke på soja och besprutningar). Vet du om det finns någon fast ekologisk sort och vilken använder du själv?
    Mvh
    P

    1. Jag köper fast ekologisk i asiatiska butiker. Bor du i Stockholm finns det på Asian Market. Annars har både Alpro och Kung Markatta ekologisk tofu att köpa. 🙂

  5. Låter gott och ser ännu godare ut! Ska definitivt testa! 🙂 Fortsätt med detta, att göra videos! Jättekul! Tack!

  6. Låter gott och ser ännu godare ut! Ska definitivt testa! 🙂 Fortsätt med detta, att göra videos! Jättekul! Tack!

Lämna ett svar till kajsa Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *