Älska vardagsmat! ”Kyckling”-strimlor med en löjligt lättlagad tomatsås

kycklingtomtat

 

Ibland känner man sig verkligen som trötta mamman och orkar inte ens hälla upp ett glas mjölk till sin unge (=min sambo). Då är det bra att ha löjligt snabba och enkla recept på repertoaren…som det här! Jag lyckas övertyga mig själv gång på gång att tomatsås faktiskt är riktigt jäkla gott, här med marinerad ”kyckling” och fullkornsris.

 

prodfry

 

Den här rätten går att göra med sojastrimlor, tofu eller bönor MEN jag tycker att den blir absolut godast med Fry’s chicken-style strips. De börjar säljas i allt fler butiker, klicka här för att se var. Och om din butik inte har dem, be dem ta in dem!
Min sambo brukar inte lära mig saker i köket…eftersom han aldrig lagar mat. Men han marinerade stripsen i kycklingmarinad från SantaMaria och det smakade fantastiskt. Plus att det är superenkelt. Perfekt för sojastrimlor och annat som behöver piffas upp. Och självklart går det bra med sojagrädde eller sojamjölk, men Alpros tjocka yoghurt är asgod i den här rätten. Och det finns inget egentligt alternativ, förutom en lite dyrare sojayoghurt man kan hitta ibland som också är bra.

 

 

Marinerad ”kyckling” med tomatsås och fullkornsris

 

400 g Fry’s chicken-style strips, sojastrimlor eller tofu
1 påse BBQmarinade for Chicken, Santa Maria

 

Tomatsås
1 knippe vårlök, eller 10 cm purjolök, eller en halv gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 burk passerade tomater, eller krossade
1½ dl Alpros tjocka sojayoghurt, sojagrädde, havregrädde eller sojamjölk
eventuellt 1-2 tsk flytande grönsaksbuljong
salt och peppar

 

Marinera ”kyckling”-strimlorna, sojastrimlorna eller vad du nu använder i den färdiga marinaden. 1 timme blir lagom. Stek sedan i en stekpanna satt på medelhög värme tills de får fin färg.
Strimla vårlöken (eller finhacka purjolöken eller den gula löken) och vitlöken. Stek i lite olivolja utan att de tar färg. De ska bara bli lite mjuka. Tillsätt sedan torkad rosmarin, timjan, passerade tomater, sojayoghurt (eller vad du nu använder), eventuellt grönsaksbuljong, salt och peppar. Låt bubbla på några minuter sen är den klar!

 

Servera ”kycklingen” med tomatsåsen och fullkornsris. Superenkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *