Vegobiff à la Lindström med stuvade morötter

lindstrom1

 

Då var det dags för lite husmanskost! Vegobiff à Lindström mer bestämt. Denna lite skojiga biff med både rödbetor, saltgurka och kapris i sig. Jag har tidigare skrivit om hur mycket jag gillar att stuva saker, så självklart blev det stuvade morötter till. Perfekt när jag nu har tagit över min sambos förkylning och behöver lite genuin comfort food.

 

Och för er som inte har 10 min över att göra egna biffar så kan jag tipsa om Ekko Gourmets frysta ”Biff à la Lindström” som är helt fantastiska. Håll utkik, de finns lite varstans, annars är det bara att be din matbutik att ta in dem.

 

 

Vegobiff à la Lindström med stuvade morötter (4 portioner)

 

Vegobiff à la Lindström
1 burk kidneybönor
1 burk borlottibönor
1½ dl havregryn
½ dl vetemjöl
1 liten gul lök, finhackad
1 dl inlagda rödbetor, finhackade
1-2 msk kapris
1 saltgurka, finhackad
1 msk rödbetslag
salt och peppar

 

Morötter
10 st morötter
4 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
salt och peppar

 

Stuvning
2 msk smör
1 liten gul lök, finhackad
2 msk vetemjöl
3 dl osötad sojamjölk
1 dl vatten
salt och peppar

 

Vegobiff à la Lindström. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa sedan dem i en matberedare. Mixa ner havregrynen och häll sedan över smeten i en bunke. Blanda ner vetemjöl, gul lök, rödbetor, kapris, saltgurka, rödbetslag, salt och peppar. Forma till 8 st biffar och stek i mjölkfritt smör och/eller olja.

 

Morötter. Skala morötterna och halvera dem. Koka upp vatten och kryddor och låt sedan morötterna sjuda tills de blir mjuka, ca 15 minuter.

 

Stuvning. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade gula löken och fräs utan att den tar färg. Löken ska bara bli lätt genomskinlig. Pudra över vetemjölet och rör om. Vispa nu ner den osötade sojamjölken och vattnet, lite i taget så att det inte bildas några klumpar. Krydda med salt och peppar.

 

Blanda stuvningen med morötterna och servera till biffarna.

17 reaktioner på ”Vegobiff à la Lindström med stuvade morötter”

 1. Ser smarrigt och lättlagat ut! Helt perfekt! Om man inte tål gluten, har du något tips på vad jag kan byta ut vetemjölet mot? Både i biffarna och stuvningen.

  1. Bara hoppa över mjölet i biffarna, eller ersätt med havregryn. Red såsen med lite maizena. 🙂

 2. Vilket jättebra recept!
  Skall göra det idag, lördagsmiddag!
  Funkar nog jättebra med lite
  vin till kocken, också..

 3. Vilket jättebra recept!
  Skall göra det idag, lördagsmiddag!
  Funkar nog jättebra med lite
  vin till kocken, också..

 4. Det här blev söndagsmiddag hos oss igår. Har inte ätit biff à la Lindström sedan köttiden, det här var toppen. Tack!

 5. Det här blev söndagsmiddag hos oss igår. Har inte ätit biff à la Lindström sedan köttiden, det här var toppen. Tack!

 6. Hej,
  Hittade hit genom din andra blogg och ar lika inspirerad av dem bada. Jag lagade detta receptet igar och det blev verkligen super gott. Gjorde dock enbart biffarna och serverade med klyftpotatis och kallsas med dill. Jag tal inte gluten sa ersatte med lite glutenfrimjolmix istallet och det fungerade perfekt. Min Australienska pojkvan, som btw alskar kott, tyckte de var super smarriga och tyckte att vi kunde ha dem istallet for hamburgare nasta gang vi ska ata det. Sa tack for receptet!

  1. Faen vad bra! Riktigt kul att du gillade dem…och en amerikanere också! haha. Jag kommer lägga upp fler alternativ till burgare, det är ju lite av min favorit. 🙂

 7. Hej,
  Hittade hit genom din andra blogg och ar lika inspirerad av dem bada. Jag lagade detta receptet igar och det blev verkligen super gott. Gjorde dock enbart biffarna och serverade med klyftpotatis och kallsas med dill. Jag tal inte gluten sa ersatte med lite glutenfrimjolmix istallet och det fungerade perfekt. Min Australienska pojkvan, som btw alskar kott, tyckte de var super smarriga och tyckte att vi kunde ha dem istallet for hamburgare nasta gang vi ska ata det. Sa tack for receptet!

  1. Faen vad bra! Riktigt kul att du gillade dem…och en amerikanere också! haha. Jag kommer lägga upp fler alternativ till burgare, det är ju lite av min favorit. 🙂

 8. Gjorde dessa till middag! Uteslöt mjölet då smeten var fast nog. Väldigt goda blev dom! Tack för våra goda middagar 🙂

 9. Gjorde dessa till middag! Uteslöt mjölet då smeten var fast nog. Väldigt goda blev dom! Tack för våra goda middagar 🙂

 10. Mjölet i biffarna förstörde tyvärr det här receptet för mig (mjölsmak och alldeles för mjölig konsistens tillsammans med de mosade bönorna). Testar med klassiska biffbindemedlen ägg (oveganskt iofs :-)) och ströbröd nästa gång.

 11. Mjölet i biffarna förstörde tyvärr det här receptet för mig (mjölsmak och alldeles för mjölig konsistens tillsammans med de mosade bönorna). Testar med klassiska biffbindemedlen ägg (oveganskt iofs :-)) och ströbröd nästa gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *