Bananpannkakor med choklad- och jordnötsfudge!

bananpannkakor

 

Okej, jag vet att jag inte behöver sälja in de mer, rubriken säger liksom allt. Men ni måste förstå det fantastiska med de här pannkakorna, förutom att de smakar banan och serveras med flytande guld. För finns det något mer fantastiskt än när nyttiga saker smakar otroligt onyttigt? Det här receptet är framtaget av Ellen Degeneres kock och enklast är att bara mixa ihop allt med en stavmixer. En bunke, det är allt som behövs. Ingen disk, inga bekymmer.

 

Du behöver inte servera choklad- och jordnötsfudgen till, men ja…det är ju ändå helg. 🙂

 

Bananpannkakor med choklad- och jordnötsfudge

 

Bananpannkakor
3½ dl sojamjölk
2½ dl havregryn
2 bananer
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk bakpulver

 

Choklad- och jordnötsfudge
2 dl sojamjölk
100 g mörk choklad, havkad
100 g (1 dl) jordnötssmör
2 msk agavesirap (eller strösocker)

 

Mixa ihop allt till bananpannkakorna med en stavmixer eller i en matberedare. Klicka ut små plättar i en stekpanna och stek i mjölkfritt smör. Håll varma till servering.

 

Blanda alla ingredienser till fudgen i en kastrull. Låt smälta ihop på svag värme tills du har en skrämmande mörk, sammetslen chokladsås. Servera tillsammans med pannkakorna!

17 reaktioner på ”Bananpannkakor med choklad- och jordnötsfudge!”

  1. Pingback: findagen « Evis
  2. Pingback: findagen « Evis
  3. Hej! Jag ändrade receptet för att passa min son som är allergisk och lyckades för första gången laga pannkakor till honom som jag blivit nöjd med. Äntligen! Går så klart att blanda andra sorters mjöl och gryn, jag tog vad som fanns i skafferiet. Serverade med fruktsallad och lönnsirap. Gott!!!

    3,5 dl risdryck
    1,5 dl boveteflingor
    1 dl majsmjöl
    1 dl spannmålsfritt mjöl
    2 msk rapsolja
    1 msk bakpulver
    0,5 tsk salt
    2 bananer

  4. Hej! Jag ändrade receptet för att passa min son som är allergisk och lyckades för första gången laga pannkakor till honom som jag blivit nöjd med. Äntligen! Går så klart att blanda andra sorters mjöl och gryn, jag tog vad som fanns i skafferiet. Serverade med fruktsallad och lönnsirap. Gott!!!

    3,5 dl risdryck
    1,5 dl boveteflingor
    1 dl majsmjöl
    1 dl spannmålsfritt mjöl
    2 msk rapsolja
    1 msk bakpulver
    0,5 tsk salt
    2 bananer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *