Den senaste dagarna har jag haft fullt upp, dels med min bakbok (inte vegan) som snart är klar, men även med ett fantastiskt tidningsjobb med wunderbar veganmat. Därför hann jag bara med att laga tidernas snabbaste pasta idag. Inte bara snabb utan tokigt god. Grunden är pinjenötter och valnötter som du först torrostar i en stekpanna och sedan mixar och jag som ääälskar nötter svävade på små moln.
Pasta med rostade pinjenötter och valnötter (4 portioner)
en påse (ca 40 g) pinjenötter
1 ½ dl valnötter
2 msk ströbröd
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
salt
2 dl osötad sojamjölk
pasta för fyra personer
Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Häll över i en matberedare. Riv ner vitlöken och tillsätt ströbröd, olivolja, salt och peppar. Mixa så fint det bara går. Koka upp sojamjölken och häll ner bland nötterna. Mixa till en mumsig puré. Koka pastan och blanda sedan med nötpurén. Färdigt!
God! Jag var ännu latare och struntade i att koka mjölken och gjorde det med en stavmixer och det funkade jättebra!